19 Haziran 2014 Perşembe

Poseidon

Annem Rheıa Babam Kronostur benim. Babam bize kötü davrandığında doğacak olan diğer kardeşlerim tek gözlü Kyklopları annemin karnına geri tıkmış ve annemin acı çekmesini sağlamış. Bende diğer yedi kardeşlerimle babamı yok ederek Olympos tanrılarını kurduk. Bana düşense Denizler, Depremler ve Atların tanrısı olmak. Kardeşim Zeus başa geçti. O da Yıldırım tanrısıdır mesela.


İlk Eşim Amphirite. Amphirite de denizin diblerinin tanrıçası. Benden hiç uzaklaşamaz anlayacağın. Gözüm sürekli üzerinde olur. Ve Amphiritten olma oğlum Amykos. Ona da Bebyrklerin diyarını verip kral yapmışlığım vardır. Diğer oğlum Kynos. Truva savaşında Yarım yamalak tanrı olan Aşil öldürdü onu. Ben de onu biraz daha yaşasın diye kuğuya çevirdim. Arada göç ederken bana uğrar sürekli.

Medusa ile ilk ilişkim Athena tapınağında başladı. Medusa benim olmadan önce bakire bir kızdı. Benimle birlikte olunca bakireliği kalmadı tabi. Benim cazibeme dayanamadı da ... Tabi bunu duyan Athena çok kızdı ikimize de. Athena çok kıskanç bir kadın. Dünyada kendisinden başka güzel olmaması için elinden geleni yapıyor. Medusa bence ondan daha güzeldi ama bunu hiçbir zaman söyleyemedim ona ben. Sevgili kardeşim Zeus beni ispiyonlamasaydı Athenaya şimdi Medusayla çok güzel giden bir hayatım olabilirdi. sonra Medusayı lanetledi. Ona kim bakarsa baksın taşa çevireceği gözler verdi. Saçlarını ise yılanlardan yaptı. Her ne kadar bu laneti yenmeye çalışsam da bi türlü yenemedim. Bir gün Perseus Medusanın kafasını koparınca Oğullarım doğdu. Pegasus ve Chrsyar. Pegasus bildiğin kanatlı at işte. Benim oğlum. Athena bunu öğrenince onu bir krala vermiş. Onunla çok iyi arkadaş oldular şimdi. Çok kötü bir canavarı alt ettiler mesela. Ama sonra ne oldu biliyor musun. Bu kral dediğimiz kişi o kadar kibirlenmiş ki benim yerim olymposta demiş. Olymposa gelirken Zeus Pegasusa bi at sineği gönderdi de sinek Pegasusu ısırınca bu kralda sırtından düştü. Sonra Pegasus tek başına Olymposa geldi. Zeusta ona iş verdi. 

Chrsyarı da Athena çok iyi bir savaşçı olacak diye kendisine köle yaptı. Eşşek gibi çalışıyor. 

Ben mi?
Benim borum denizlerde ötüyor sadece. İstersem muhteşem dalgalar yaratabilirim. İstersem depremler oluşturabilirim. İstersem suya da yön verebilirim. Oğullarım ve kızlarım bu görevleri zaten yapabiliyorlar. 

Adalarda benim eserim. Karaya çıktığım zamanlarda yatay şekilde taş atılır ya hani. O şekilde attığım taşlardan yaptım onları. Güzel olmuş değil mi? Bazılarını sonra yok ettim ama mesela atlantisi. Çok şımarmışlardı. Bi depremle yok ettim onları mesela. Tabi bunu yaparken Okeanosun yardımını aldım. 

Evim eğriboz adasında altın yeleli ve tunç toynaklı atlarımla beraber kaldığım denizin dibindeki mercanlardan ve değerli taşlardan yapılma denizin dibindeki saraydır.Her ne kadar burda yaşıyor olsam da olymposta bir sandalyem mutlaka vardır. Babamı yok ederken kardeşlerim Hades ve Zeusa yardım etmemin bedeli olarak bana verilen sandalye ve söz hakkı.

Ben Poseidon. Denizlerin, Depremlerin ve Atların Ölümsüz tanrısı.

8 yorum:

  1. İinyaaaa çok teşekkürler ya böyle mitolojik bir yazı daha paylaaştığın için çok :)
    Ama bak bunnarı biliyodum tabi bu şekilde anlatışına bayıldım :))

    YanıtlaSil
  2. Poseidon, ben de kendisinin kızı oluyorum. :D

    Beni tanırsın sevgili Tanrı babacığım. Ben drama hani şu deniz hayvanlarının tanrısı. :D

    YanıtlaSil
  3. felsefe okumak istedi AÖF ancak şartlar yarımdönem yardım etti,devam edicem :) umarım :)

    YanıtlaSil
  4. Wuhuuu mitolojiye farklı bir yorum getirdin farkında mısın :)

    YanıtlaSil
  5. mitolojik havalardasın güzel :)
    medusa yı ve diğer bir kaç tanesini biliyordum,
    bilmediklerimi öğrendim, thanks :)

    YanıtlaSil
  6. Atlantisten ne istedin ! :D Şımarmak kötü bir şey mi :D
    Ya güldürdün beni çok güzel yorumlamışsın yüreğine, eline, kalemine, o uçuk kaçık aklına sağlık :D

    YanıtlaSil
  7. çok eğlenceliiii poseion seni gfhlghfd

    YanıtlaSil