29 Haziran 2014 Pazar

90lar

- Üzülme boş yere dönüş yok çaresiz , düşündüm kaç kere cehennem sensizlik, yenilme kendine kaderin bensizlik yazmışsa bozmak olmaaazz..
- Aaaa şey değil mi Kenan Doğulu.
- Evet o niye ki?
- Güzel şarkı ama.
- Evet öyledir.
- Bi de onun zamanında güneş kolyesi vardı dimi. Şu meşhur olan hani, hatta onun hakkında sımsıkı klibini çekmişti.
- Evet evet güneş kolyesi. Hey dergisi veriyordu hediyesini zamanında. Alamamıştım ben. Ta italyaya zor geliyordu. Bi hafta öncesinden sipariş etmen gerekiyordu.
- Aynı dönemde bir de Burak kut vardı biliyosun dimi?
- Burak kutu bilmem mi yaa.. Ben onunla yaşadım doksanları ne diyosun sen. Burak kut, Kenan doğulu, izel çelik ercan, aha...
- Oooo bakıyorum da türkiyede yaşamamış birisi için gayet iyisin.
- İyi demek hafif kalır bence. Ağzını topla.
- Hahahahaha İstemiyorum babaaaa
- Rüya ersavcıya mı vurdun şimdi de. O şarkıdan sonra yok oldu o. Halbuki ne kadar güzel sesi vardı kadının. Harcadılar. 
- Doktor erol bey ben aşık oldum  diye bi erol köse şarkısı da vardı.
- Haaa bak o daha vahim bi durum. Erol köse o bet sesinin ardında komedi yaptı ya. Doksanların neşesi oldu bi anda. Zaten Komedi dans üçlüsünden bi tanesiydi. Bu kliple iyice coştu adam. Sonra antropoza girip twitterdan millete saydırıp duruyo. Rahat ol bende Erol köse sendromu daha başlamadı. 
- Erol köse kimleri çıkarmadı ki zamanında...
- Kimleri çıkarmadı ki. Doksanların bütün şarkıcıları neredeyse hepsini o çıkardı. Hele o zamanlar bi Mahsun Kırmızıgül - Özcan deniz ortaklığı vardı ki sorma. Mahsundan dinle dinlerdik, Özcandan hadi hadi meleğime geçerdik. Sonra Seda sayan mesela yine o dönemlerde Yar ben sana gitme demedim mi diye diye o r leri bastırmasıyla ünlü oldu. Bi dönem benimde ağzımdaydı o şarkı.
- Hadi hadi meleğim dedin de o şarkı nasıldı yaa..
- Hadi hadi meleğim gelde göreyim,o güzel yüzünü ben de seveyim, herkes seni melek sanıyor hadi hadi meleğim uçta göreyim. Klibinde dönemin şarkıcıları oynuyor, özcan denizde istanbulda bi yerlerde elleriyle kanat işareti yapıp uçta göreyim derken uçuruyodu. Komik bi klip anlayacağın bu zamana göre. 
- Klipte Mustafa sandalda vardı dimi?
- Olmaz mı. Aya benzer yüreğim mustafa sandal. Bebeğim Burak Kut, Ahmet Deniz seki, Kenan doğulu, fatih erkoç, deniz arcak, ben deniz, yavuz bingöl.
- Deniz arcak hahahaha. Ay o kadını duyunca bi hoş oluyorum yaa..
- Niye ki? Döneminin bence en iyi seslerinden birisi. Rodzillaydı onun lakabı mesela. O ismi de Emelin bi klibinde oynuyordu ondan sonra aldı. Zaten kendisi de delinin teki gibi bişeydi. Şimdi mevlanaya sardı gerçi. 
- Aaaa evet evet Emel. Kızıl kısa saçlıydı dimi o. Evet ama tek  kısa saçlı o değildi ki. Deniz arcak, Bendeniz, Emel, Jale, Hale ve hatırlayamadıklarım. 
- Peki dönemin sosyal mesajcıları hakkında ne düşünüyorsunuz sevgili inya?
- Aklıma kim geldi biliyo musun sen böyle sorunca. Reha muhtarla ben Saadettin Teksoy sokarım. hahahahaha. Öhm. Neyse ne diyoduk sosyal mesajcılar. Bence en iyi sosyal mesajı Grup vitamin veriyordu. Tabi grup vitamin harbiden grup vitaminken veriyordu. Sonra grup ikiye bölündü bişeyler oldu bilmem neler oldu filan. Ama en önemli mesaj yine de Grup Vitamin benzeri şarkılar yapan Grup Raptiye vardı o zamanlar. Hala dinlerim ben şarkılarını onların. Hello malatya ne var ne yok orda çok özledim laf aramızda gülden güzel bir kız idim ne hale geldim bak sonunda. Bu sözler çok şey anlatıyor bakma sen. Zamanında un kapanında şarkı söyleyip meşhur olucam ayağına bir sürü kişi, kadın erkek demeden herkesin namusu elden gidiyordu. Beyoğlu kanlı bölge ilan edilmişti bile. İpini koparan ordaydı. Doğudan batıya göçün en sık rastlandığı olaydı o dönem. Medya saolsun özendire özendire anlatıyodu. Yok Tarkan şıkıdımla bilmem kimle beste yapmış, Yok Burak kut amerikada ilk yabancı klibi çekicekmiş, Yok işte kenan doğulu kardeşiyle çalışmaya karar vermiş, izel çelik ercan artık izel ercan olup çelik kendi yoluna devam etmişmiş. Böyle abuk sabuk şeylerle milletin kanına girdiler. Yani o zamanlar şöhret olmak demek yönetmenin yatağından ve prodüktörün yatağından geçmek ilk adımdı. Gerisi kolay. Dr alban vardi bi de o zamanlar. no coke no vitamin derdi. hello africa şarkisini once grup vitamin esprili bi şekilde yapti sonra grup raptiye cikti. Ondan sonra zaten onune gelen komik şarki yapti. Erol kose, ruya ersavci, sertab , barbaros harettin, bilo, seyfo , ciguli. Ciguli binnaz şarkisi yuzunden cok dayak yedi mesela. Annesinin adi binnaz olan ciguliye tekme atip duruyordu o zamanlar. Gramafon calardi. O zamanlarin gramofonlu husnu şenlendiriciydi o. Ali guven de vardi mesela butun kizlar guzel şarkisinda iskoc kiyafeti giydi diye eşcinsel yaptilar adami.


Diğer hatırladıklarım , emelin kısa kızıl saçları, deniz arcağın kısa sarı saçları ve rodzilla ismi, yonca evcimikin siyah uzun düz saçları, serdar ortaçın radyodan çıkmış ve klip çekmi hali, ayrıca 95 yılına giriş mesajı "Karabiberler, kırmızı biberler, kumral, sarışın, esmer biberler" diyişi, Burak kutun newyorkta ilk yurtdışı klibini çekmesi, ardından sarah birminghamla düet yapması, Oya boranın ara beni dansı, Kaderin "Adamım"ı , Yıldız Tilbenin Annesi ve Onun Şeferi ( Şoförü ), Ebru Gündeşin ilk klibindeki kel adam, Özcan denizin kaşları, Burcu Güneşin altın sarısı uzun saçları, Sezen aksu, Nilüfer, Ajda Pekkan, Barış Manço, Zerrin özerin doksanlardaki sanatçılara destekleri, Kayahanın aşk şarkıları, Nilüferin " Show yapma"sı, Nilüfer özerin "Şımarığı" Tarkanın şımarık klibinde arkasından kızları koşturması, Renginin klip çekeceğim derken boyanın içine ayağını sokması, Reyhan karacanın sevdik sevdalandıkı, Hülya avşarın kliplerinde çocuk oynatması, Bir programda Ay yıldızlı kırmızı balona tekme attı diye gereksiz yere medyada sansürlenmesi, İbrahim tatlısesin zırt pırt birilerini " Sesi çok güzel  " diyerek destek olması. BKz Günel, Küçük ibo... Bu ikisi sonra yok oldu.  Ardından misilleme yapar gibi Mahsun kırmızıgülün Küçlük onuru aynı yıl ortaya çıkarması ve sonra ortadan yok olması. Şahsenemi Şahmeran sanmam. Saat ikide taksimde buluşmaları, Cartelin cehennemden çıkan çılgın türk olması, Mustafa sandalın arabası ve aya benzer dansı, Türkiyenin 10 sene boyunca dünya barışıyla ilgili şarkı söyleyip ilk 10a bile girememesi. Şebnem paker gibi muhteşem bir sesi benim 97 yılında görmem. Çılgın Bedişin Oktayı ve hayalleri. Zerrin özerin Kerim Tekine olan aşkı ve Kerim tekin öldükten sonra onun için yazdığı şarkılar. Çıtır Kızlar ve Bir kaç iyi adam.

Sen de ne var?

24 yorum:

  1. Yaşar atlanmış, aklıma gelince açtım yine hemen. Sinan Özen vardı. Mezdeke yine 90larda kaset çıkarmıştı diye hatırlıyorum. Yaaa ben bi de Soner Arıca'yı seviyordum :) Kayahan'ı bir ara atlamışsın sandım ama sonda bahsedilmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende neler var dedim ya iste ;)) ben soner aricayi da çok severdim. :))

      Sil
  2. Unuttuğum için kendimi camdan bile atabilirim, Hakan Peker-Zafer Peker

    YanıtlaSil
  3. Çok mu güzeldi o zamanlar :)
    Çocuktum ama şarkılar bile o zaman daha güzeldi ;)

    YanıtlaSil
  4. yazını sonra okuyacağım,
    bana yazdığın nota cevap bu nedenle üreticiden almalı ve de destek olmalı:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh elbette. Yalni burada üreticisi çok az. Olanda zaten ilacli yapiyo biseye benzemiyo . zaten ben cevap yazana kadar foyati düştü :))

      Sil
  5. Kerim Tekin öldükten sonra Zerrin Özer "Kıyamam" ın klibini ağlaya ağlaya çekmişti...Allah rahmet eylesin çokk erken gitti :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi zerrin özer bi kerim tekindi benim için :)) pencerenin AC perdenin arala ehehe

      Sil
  6. ben de işte ancak 90'ların sonuna yetiştim.Ama annem sayesinde yukarıdakilerin çoğu tanıdık geliyor.Evde sürekli 90'lar çalar temizlik yaparken :) annem işte.
    Çok güzel olmuş bu yazı :)

    YanıtlaSil
  7. Erol Köse şark mı söylemiş mi yahu :D ilk senden duydum. Bu arada Erol Köse Atilla Taşı sahneye çıkartarak asrın hatasını yapmış :D Adamın kariyerinde kapanmaz bir yara açtı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erol köse o zamanlar komedi dans ucluaundeydi sonra albüm cikardi. Ama komiklik olsun diye :))
      Doktor erol bey sarkisinin ismi :))

      Sil
  8. hepsini yazmışsın, şebnem paker çok iyi hakikaten :)

    YanıtlaSil
  9. Hem tebessüm ettim eskileri hatırlayınca, hem de düşüncelere daldım. Bu güzel paylaşım için teşekkürler. Bu arada müsadenle izleyicin oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) hatirlattiysam ne mutlu bana o zaman :))
      Tesekkur ettim :))

      Sil
  10. 90'lar:) Bilmem mi çok iyi bilirim yazını okuyunca unuttukları mı da hatırladım ve bol bol gülümsedim

    YanıtlaSil
  11. İzel'le üniversite korosunda birlikteydik:-) Ne tatlı bir kızdı:-)

    Doksanlar deyince stad konserleri geliyor aklıma:-) Guns N Roses 'da stadın önüne sabahın köründe gidip oturmuştuk:-)

    Taytlar çıkmıştı da bol kotlardan kurtulmuştuk:-)

    Ah, yirmili yaşlarım:-)

    Athena sokak konserleri veriyordu henüz. Şebnem Ferah'ı Pentagram konserinde bir arkadaşımız diye çıkartmışlardı sahneye.

    91 de ben Can'la tanıştıydım:-)

    KentFM 101 açılmıştı, ilk özel radyoydu:-)

    Simdilik bunlar geldi aklıma:-)

    Doksanlarda üniversiteden mezun oldum, yüksek lisans yaptım, müfettiş oldum, evlendim, çocuk doğurdum. O arada dış dünyayla fazla ilgilenmemişim anlaşılan:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa o Şebnem ferahi ben de hatirliyorum :)) izelin ilk halleri harbinden çok komik ama patates burunlu :)) ama çok seviyorum onu ben yaa... Aslında seni eselesek cikar senden bisiler haaaa...

      Sil