28 Mayıs 2014 Çarşamba

Şoför

araca binenleri takip etmekten gina geldi. Artik araca binenden para almamaya calişiyorum ki hepsi ayni yerde inecek zaten. 30 yaşindayim ve elimdeki tek birikimim bu arac. Ona bi isimde buldum. Gulizar. Benim sevgili 90lardan kalma modern caga ayak uydurmuş otobusum gulizar.  Arkasina hataliysam ara yazdirip altinada kooperatifin numarasini yazdirdim. Hatam olursa filan orayi arasinlar ben ugrasamayacagim.
Bu sezon surekli rus ve alman turistlerle dolu. Yerli turist neredeyse kalmadi, parmakla sayilacak kadar az. Genelde rus turistler dolar olarak odeme yapiyorlar. Arabaya bindiklerinde Turkce " yolculuk kac para " dediklerinde ben de rusca " diva dolar " diyorum. Hoşlarina gidiyor onlarin. Hele milliyetci kesim gelince ben de " burasi Turkiye kardeşim beş tl " diyorum odeşiyoruz. Onlarda beni sempatik saniyolar ellaaam. Alman turistler olunca işler degişiyo ben de. yaşlisindan gencine. Bi cambazlik yapmadigim kaliyo onlarla anlaşabilmek icin. Ama allahtan aralarinda ingilizce bilen cikiyo da anlaşabiliyoruz.

Gecen ayin 8inde ikinci kez evlendim. Eşim burali. Yirmi yildir burada yaşiyorlar. Ayni zamanda benim cocukluk ve ilkokul arkadaşim. Taaa o zamanlardan beri seviyordum onuda işte kismet bu zamanaymiş. İlk eşim Norvecli. Hala goruşurum kendisiyle. İki tane dunyalar guzeli kizim var. Norveçteler şimdi onlar. Kayınpeder istemedi beni Norveçe bende gidemedim.

Sanatçılardan Ferdi Tayfur, Aktirstlerden Türkan Şoray , Aktörlerden Kadir İnanır favorimdir. Çiçeklerden Mor Menekşeyi severim. Mor Menekşe bana hayatı anlatıyor. Yaşam dolu olduğumu hissettiriyor.

7 yorum: