1 Şubat 2014 Cumartesi

Geçmişim izin ver geçeyim - ( Senaryo deneyimim )

Bu arada ben bişey söylemeyi unuttum gençler, uzun zaman önce senaryo yazmaya başlamıştım. Nerdeyse bitmek üzere olduğunu farkettim. Bi kaç sahnesini paylaşayım dedim. Komedi değil. Aksine Dram filmi. Komedi filminin senaryosunu da belki ileri de beraber yaparız diye ben şeediyorum... Neyse senaryoya geçiyorum.



SAHNE 1 - İÇ GECE - RÜYA

Ekrana değişik sahneler gelir. Önce bir balta, sonra bir dozer, daha sonra bir el. Ekrana Deniz'in yüzü gelir ve ağlamaktadır. Ağlarken sesler yankılanır.

Kararma

SAHNE 2 - İÇ GECE - YATAK ODASI

Deniz yataktan bir hışımla uyanır. Terlemiştir ve tedirgindir. Yanında yatan kişiye bakar. Sonra tekrar önüne bakar. Elleriyle yüzünü siler. Hala telaşlıdır. Yanındaki adama sarılır. Adam da ona sarılır. Gözlerini kapatır.

Kararma

SAHNE 3 - İÇ GÜNDÜZ - MUTFAK

Ekrana eline domates almış bir el görünüz. Kamera domatesi izler. El domatesi çeşmeye götürür, sonra kesim tahtasına koyar. Başka bir el bıçakla domatesi dilimler. Ekrana domates söğüş tabağı gelir. Çaydanlığın taşma sesleri duyulur. El çaydanlığı kaldırır, yemek masasına koyar. Masayı genel görürüz. Bir kol görünür saat vardır. Saat görünür 07:45'dir.

Kişinin gözüyle görürüz. Mutfaktan çıkar, koridorun sonundaki odaya gider. Kapı açılır. Yatak dağınıktır, Deniz yatmaktadır. Denizin yanına kişi yaklaşır ve yanağından öper. Deniz uyanır Gülümser.

İlk 5 dakikası böyle senaryonun. Gerçi konusunu söylemem sır gibi saklıyorum. Teklif var işte bi yerden bakalım. Onu da söylemeyi unuttum tabi ben size böyle laklak yapmaktan kafa mı bıraktınız beh!

Neyse nasıl olmuş?

10 yorum:

  1. senaryonun devamını görmeyince iyi olmuş desek yalan olur hehehehe...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım senaryonun traler bölümü gibi bişey işte konu yok burda zaten adından da beli hem. Geçmişim izin ver geçeyim. Hafıza kaybına uğramışbir gencin dramı :)

      Sil
  2. bu girişe güldüm yani ama böle dram mı olur beee.

    ayrıca kutluyore.

    :)

    YanıtlaSil
  3. Çok dramatik böhüü. Ya şimdi sonra ne oluyo meraktan duramam bak:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya sonra işte. deniz hafıza kaybı yaşayan bi genç. geçmişini arıyo.
      çeşitli yerlere gidiyo
      çeşitli flashlarla aklına geliyo falan :)

      Sil
  4. Ben de senaryo yazıyorum. Sakın vazgeçmeyin siz de! :)

    YanıtlaSil
  5. Domatesin dramı falan mı bu :D Ay şaka yaptım sakın kızma -_-

    YanıtlaSil