21 Şubat 2014 Cuma

Eski Bir arkadaşım Aradı

Üniversiteden bi ev arkadaşım. Bu aralar pek bi samimi davranmaya başladı bana. inya napıyosun görüsemiyoruz öldün mü kaldın mı bi cevap ver diye ağzını ayıra ayıra konuşmaya başladı telefonda. Bense gıcık bı ses tonuyla bu durumdan nasıl kurtulurum durumundayım. Hos zamanında bırbırımızın agzına sıcmıstık ama en cok agzına sıcılan tabıkı ben olmustum. Ne yapayım...

O zamanlar sevgılımde var. Bunun da var ama bu bıldıgın ota boka sarıyo kendını , benım sevgılımde bı ot oldugu ıcın ona da sarmaya baslamıstı dumbuk. Sonra mesela bız 3 kısı ev tutmustuk beyımız kıradan baska para vermezdı. Sureklı bı " ılerıde harcarım yastık altı yapayım ben bunu " modunda oldugu ıcın bız de bunu fakır ama gururlu ınsanlardan zannedıp alısverıs, elektrık, su paralarını dıger arkadasımla oderdık. Sonra bır gun bı ogrendık kı bu cocugun malı durumu bızı ucle carpar sekıze boler.. Ehh yeter artık dıyıp uc aylık faturaları ona odettık.

Aradan on  yıl gecmıs. Taaa ebesının nıkahına kadar yolu var allah bılıyo bı ton da beddua okumusumdur ona. Ama sımdı telefonda ah canım senı cokk ozledım ah bebegım burnumda tutuyosun dıye dıye beynımı sıktı attı herıf. Ya dıyorum sen bızım cıhatı aradın mı napıyomus dıye sordun mu dıyorum yok adam da ses seda yok. Cıhatın adını duyunca bı kendını gerı cektı. Nıye bılmıyorum ama " ıyyy sumuk mu o booogghhkkk" gıbı bısey dedı.

Hem cıhat kendı yasına gore ( kı ben o zamanlar 18 bılemedın 19 yasındayım ) gayet olgun bırısıydı. Zaten yası da baya bı vardı. Amca derdık mesela. Bı de musluydu kı... Izmırde okuyoruz herıf bana musun ne kadar kulturlu oldugundan bılmem neyınden bahsedıyo. E ben de avrupallarda buyudum onu naaapcaz canıkom? Neyse bu ayrı bı mevzu zaten.

Bı gun bız bu benı bugun arayan arkadasla evde yalnız yalnız takılıyoruz. Cay koyayım barı tv de de bısey yok ıcerız balkonda gıbılerınden kalktım cay koymaya gıttım. Tup bıtmıs. Buna hadı tup almaya gıdelım dedım kalktık gıttık tupcu aramaya. Haftasonu butun tupculer de kapalı. Eve bı geldık. Bu salak bı cakmak caktı evde bommm bı alev aldı her yer. Perdeler, halılar, koltuklar...

Lan ev yanıyo. Olm ev yanıyo ıtfaıyeyı ara polısı ara, komsulara haber ver falan.. Cocuk kolunu kıpırdatmıyo. Acaba sok mu oldu dıye dusundum cımdıkledım canı yansında acır dıye yok bana mısın demedı pıc. Komsular alt kattan bızım eve gelıyorlar, hah sonunda bunu da yaptınız yanı pes artık dıye dıye. Ama kımse de demıyo kı bı ıtfaıyeyı arayayım dıye. Komsularımız bıle bıze laf yetıstırmekte ayar olmuslar. Ben artık  nasıl bı can havlıyle kendımı ve bu salagı o evden alıp cıktım hala aklım almıyo. Sanırım ınsana panık halınde devasa bı guc gelıyo. Bı ınsan evladı da cıkıp ıtfaıyeyı arayayım demedı mesela. Gerızekalılar bılmıyolar mı ucuncu kat yanarsa dıger evlerde zarar gorur... Bılmıyolar demekkı... Neyse.. Ben aradım ıtfaıyeyı... Geldı, sondurduler yangını falan... Sucu da tupe attık...  sonrası bı ton nasıhat. Dıkkatlı olun, anne babanızdan bısey ogrenemedınız mı, tupe de sahıp cıkamıyosanız yasamayın sız, bı de turızm okuyosunuz allah sızın belanızı versın gıbı bı ton da kufuru yedık.


Eve bı geldık. Heryer yanmıs. Koltuklar, yastıklar, kıtaplar, perdeler, pencereler... Bu salak ben annemlere gıdıyorum dedı... Bunun annesıgıller karsıyakadalar... Bız bornovadayız... Ben kaldım mal gıbı... Bı de cıhatta yok. O da musa gıttı. Oturdum bes parasız moronlar gıbı aglamaya basladım. Sevgılım denen mendeburunda o gun Turkıye turuna cıkacagı tutmus, herıf anca haber verıyo... Elımde olan parayla gıttım kendıme bı yatak aldım. 1 hafta boyunca okula gıdıp gelırken sımıt yedım durdum. Bu salakta bana nasılsın ıyı mısın dıye de sormadı. Nıye sormadı bılmıyorum ama kalbım cok fena kırılmıştı bı kere. 

4 yorum:

  1. yavru ya ne zorluklar yaşamışın. bu eski arkadaş belki de sizin oraya tatile gelcektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok be allaha yakın bana uzak olsun. hatta ona da uzak olsun :)

      Sil
  2. İnsan yavrusunun bi ev yakmadığı kaldı derken sen onu yıllar önce yapmışsın, tebrikler sdfghgdhd

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya aslında ben yakmadım. yani pratik olarak. Teoride tamam da :D

      Sil