15 Haziran 2014 Pazar

Kahvaltı


Biliyosun ben yemek yemeyi çok seven birisi değilim. Hayatım boyunca fastfood yemiş olsam bile, ki bunun yanında Gastronomi bölümünde yüksek lisans yapmaya kalkmış ama bitirememiş bir kişi olaraktan kilo alma konusunda pekte iyi değilim. İyi olmayı bırak, benden bi bok olmaz. Vasatın vasatıyım anlayacağın.

Düşünürken yemek yediğimde sürekli olarak ekmek yemeyi unutuyorum. Yemek yerken de sürekli düşünen bi insanım. En önemli kahvaltı öğününde bir restorana gidip kahvaltımı söylesem o kahvaltının bitimi yaklaşık öğlen ikiyi buluyor. Ki ben kahvaltıya saat10da oturan birisiyim. Dört saatte kahvaltı bitiyor. Heleki kiloya gittiğimde. Tamam Kilo süper yemek yapıyor, kahvaltıda bol bol süt içer olduk bu aralar. Eskiden içtiğim tek süt anne sütüyken şimdi bi de inek sütü girdi ki hayatıma sorma. Süt dedim de aklıma geldi, süt menüsünü abartmayı düşünüyorum. Keçi sütü, inek sütü, koyun sütü, at sütü, deve sütü... Hepsi tam yağlı bol kalorili kilo almanın yolunu açan besinlermiş. Neyse kahvaltıda bi kuş sütü eksik oluyor. İşte kızartma ponfrit patatesinden tutta yağlı pastırmalı kayseri sucuğuna kadar aklına kahvaltıda yeneceği o an gelmeyecek bi ton çeşit... Zeytin üç çeşit, domates ve hıyar desen eksik olmaz zaten, beyaz, kars kaşarı, çedar, örgü peynirlerinden mutlaka iki tanesi olur. Reçel desen Kilo evde yapıyor. Alanyada dışarıdan topladığı Turunçlarla. Turunç acı bi meyve sadece reçeli yapılıyor diye biliyorum. Ahh evet süt. Sütü de unutmayalım Lütfen. Tereyağı, çikolata ve enfes nar çiçekli Çay. Menü çok kabarık ama benle Kilo kahvaltının bittiği anı, ortada kızarmış baş köşeye kurulmuş sucuklu yumurtanın bitmesiyle kahvaltıyı noktalıyoruz. Anlayacağın sucuklu yumurta bitti. Kahvaltı bitti. Yaklaşık 15 dakikada tavayı ekmekle sıyırmaya başlıyoruz görmemişler gibi. Canın çeksin diye değil yaa hergün böyle değil. Sadece pazar günleri böyle. O da Kilo izinli o yüzden. Yoksa her hafta bunları almak için benim Migrosla reklam anlaşması yapmam lazım.

En önemli öğün diye rahat 10 yıldır beynimizi patlatıyorlar kahvaltı için. Ama benim için en önemli öğün elbette ara öğünler. Düşünsene alabildiğine meyve yiyosun. Elma, Armut, Kayısı, Çilek, Kiraz, Karpuz, Kavun ve yanında yediğin çerezler de cabası. Tabi bunları bi de sütle ardından desteklemek lazım.

Bi de yaz aylarındayız şimdi. Sezai başımın etini yer oldu. " Bak bi gram daha kilo alırsan o kiloları sana geri verdirtirim zorla" diyor. Artık götüme şaplak ata ata mı alır kiloları yoksa merdaneyle orama burama vurup kilolarımı yok etme ayağına beni hastahanelik mi eder bilemem. Şu anda 74 kiloyum. 180 boyumla artık gerisini sen düşün. Hatta düşünmeye çalışma bence. İki çıtayı yan yana koy işte. üstüne bi de en incesinden bebek yastığı, kafa ve kolları da unutmayalım tabi. Allah belamı vermiş benim böyle bence. Tarladaki korkuluktan bile zayıfım. Kol kası desen dirseğimin üzerinden yumurtadan biraz büyük bişeyler var. O da zorlarsam tabi. Adonis desen o zaten ortalarda yok. Biraz Göbeğimi içe çekince ortaya çıkmayı bırak kemiklerim sayılabiliyor. Bir, iki, üç...

Protein tozunu zaten daha önce söylemiştim sana. Onun yanında da beyaz eti tuzsuz yemek gerekiyormuş. Bi de facebookta " Bi haftada 20 cm" diye reklamlar çıkıyordu. Tıkladım birine. Penis büyütmek için alınan afrodizyak ve bilimum bişeylerin karıştırılmış halini ilaç yapıp satıyorlar. Ondan alsam en azından kilo alırım diye düşündüm de, sonra vazgeçtim. Kilo alıcam diye önümde kocaman bi kabarıklıkla gezmek benim tarzım değil. Zaten testislere de zararlıymış diye kendimi avuttuğumda ilacın sitesindeki penis resimlerine bakıp " ohaaa eşşek kadar şey olmuş bu" diye geçiriyordum içimden. Zaten o ilaçtan tam etki için 3 kutu almak gerekiyormuş. O yüzden muhasebesel hesabımda tanesi 99 TL olan ilacın üç kutusu 297 TL oluyor ki ben bu parayla ayda sekiz sinemaya  giderim, hamburger yerim, kitap- dergi - gazete alırım. O yüzden gerek yok.



Film : Bu hafta sinemalarda Malefiz var izleyin bence. Angelina Jolie oynuyor. Uyuyan Güzel masalının Cadısının neden kötü olduğunu anlatıyor. Kaçırmayın derim.

Kaçırdım : Yaklaşık 3 hafta önce Deeptone bana " en çok güldüren blog " ödülünü layık gördüğü için çok teşekür ederim. Aynı ödülü bi de şeyma vermişti de. Gidip teşekür etme fırsatı bulamamıştım. Burdan edeyim bari. Teşekürler deep ve şeyma.

Kitap : Tuna Kiremitçinin yeni kitabı "Sonun geldi sevgilim" okuyun. Konusunu söylemicem. Kısaca süper...

Müzik : Ricky Martin, J. Lo, Pavarotti.

Yazıları Okunacak kişi : Yılmaz Özdil, Kanat Akkaya, Ertuğrul Özkök

14 yorum:

  1. İnyacan ne teşekkürü ya olanı söyledim (ekstra teşekkür için değil ciddiyim bak)
    Hem sen buraya o yoğunluk içinde zor yazıyosun buna eminim gelip tek tek gezmeye gerek yok sen ses ver yeter :)
    Kilon gayet iyi be inya takma bu kadar zayıf olmak kötü bişey değil ki her kilo bacağına beline 10 kilo olarak yansır boşver sen kilo almayı anlaştık mı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok tek takıntılı olduğum şey bu kilom başka değil valla.
      gezmessem ben rahatsız oluyorum napim amaaa :=))
      bide ossun belirtmek istiyorum ben :D

      Sil
  2. Ne güldüm ya bir haftada 20 cm şeysilerine, bulaşılır mı onlara hiç aman :D

    Nolacak ya, yaşayamayacak kadar zayıf değilsin ya normalsin bence bırak gitsin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bulaşmadım zaten :D
      ya orası öyle yaşayabiliyorum ama azcık daha kilo istiyorum. Yoksa iskelet gibiyim valla bak.
      :)

      Sil
  3. Biraz hızlı yemek yemeyi öğrenmelisin kilo almak için :D
    Ayrıca çok ilginç o kadar genniiiş bir kahvaltı menüsü ve fastfoodlarla alamışsan bu bünye meselesi hiç zorlama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ooo bak o hızlı yemek yemek hiç bana göre değil :)
      banane banane şansımı çok zorlucam :D

      Sil
  4. ha ha hayat sana zor beeee. :))) kiremitçi kime diyomuş öyle, biletini kestim diyo ha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)
      valla kiremitçi son okuduklarıma göre eski eşi iclal aydına yazmış :D

      Sil
  5. ay bendeee hiç kilo alamıyorummm yaaa:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çikilataaa bişiler bul yaaa alalım beraber ufff :(

      Sil
  6. Allah'ın konuyu bilmesiyle ilgili capslere çok gülüyorum. Komikkk :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında orda ilk başta allahım konuyu biliyon amin derken " allahım kilo alayım ne olur demek istedim"
      sonunda da onun ağzından " Konuyu biliyorum o iş yaş" meselesine getirdim :D
      nasıll ama :D

      Sil