9 Mayıs 2014 Cuma

Son İki

Ben çok çabuk sıkılırım. Yani daha önce dediğim gibi sıkılganlıktan öleyim sağ tarafımda anamı babamı gözlerimin önünde kıtır kıtır doğrasalar oleyyyy atraksiyon var diye çığlık atacak bir yapıya sahibim. Ama sıkılmanında bi adabı uslubu var. Öyle ufff pufff ede ede sıkılmıyorum yemin ederim. Daha farklı yöntemlerim var. Sıkılırken tek yaptığım şey Karşımda kim varsa hareketlerini analiz etmede üstüme yok. Hal böyle olunca da verip veriştiriyorum yine. Sonra hep diyolar ki inya otunu bokunu yazıyo, ezik hem de çok diye diye tribe sokuyorlar beni.

İyiyim ben. İyi biriyim de aynı zamanda. Hem de bildiğin iyi yaa.. Zekayı çalıştırsana azcık. Ceviz falan ye amk. Bu çocuk niye iyiyim ben diyo desene kendine. Tabi ceviz önemli bişey. Cevizin içine kurutulmuş karadut, fındık, dut, böğürtlen fln da koyarsan beyni fazlasıyla çalıştırıyormuş. Ceviz beyine de benziyo hem. Brokoli de ağaca benziyo ve gayet güzel bi yiyecek. Tabi mantar için aynı şeyi söyleyemem. Onun fantazi dünyası benimkiyle aynı yola giremiyor. Ne diyodum Ceviz... Biraz beyin çalıştırmak için günde bi avuç ceviz şart.

İlk hastahanede yattığımda beni 3 gün mecburen uyutmuşlardı, sonraki 4 gün mecburiyetsizlikten uyuyamamıştım. Akıl et işte neden uyuyamadığımı ceviz ye diye boşuna demiyorum. Üç gn malak gibi uyuyan insandan ertesi gün rahat bi şekilde uyumasını bekleme zaten. Boşuna ceviz ye demiyorum. Zaten biraz daha cevizden bahsedersem cevizin boku çıkacak. O yüzden cevizi bi kenara bırak ama hep elinin altında olsun. KONU CEVİZ DEĞİL.

Korku

Bu doktorların hepsi aynı. Anestesi uzmanı bi doktor geldi Sezainin yanına. Konuşuyo filan. Bu arada sezai dün ağzını açmayı başardı. Yemek falan yiyebiliyo. Tabi daha ceviz yeme aşamasına gelemedi. Neyse işte Bu anestezi uzmanı doktor beyle Sezainin diyologuna gelirsem;

- O ağız açılıp o balgam çıkacak. Günde 7 defa balgam çıkartman şart. Akciğerlerini temizliyoruz burda.

Sezai garibim. Sırt ağrısından öksüremiyo.

- Bak eğer o balgamlar çıkmazsa sana şurdaki adama yaptığımın aynısını yaparım. Boğazından demir boru sokarım canlı canlı. Ağlar mısın nefes mi alamazsın orasını bilmem.

Bu tehdit hiçte yerinde değil bi kere. Hasta hakları diye bişey olduğundan habersiz sanırım. Ya da çok ceviz mi ne yedi bilemedim şimdi. Ama Sezainin gözünde öyle korku morku yok.

- Bak yapmazsan eğer kalırsın böyle, hastahaneden çıkma süreni kısaltmak istiyorum. Yarın sondanı da çıkarıcam söz veriyorum sana. Yemeklerini de yiyormuşsun aferin sana.

Bu biraz doktorun yalvarma aşamasına geçiş oluyo ama olsun. Aslında doktorların çok büyük sorumlulukları var. Doktor dün gece dışarıdan hastahaneye gizli gizli erkek hemşirelerden birini ayarlayıp adana kebab soktuğumu duymazsa iyi olur bence. Çünkü hastahanenin verdiği yemekler kuş yemi kadar. Kuş yemi verseler o kadar doyarım ben zaten. Hem ben de problem yok. Asıl önemli olan Sezai şu an. Ben hastahaneden çıkarken doktor tavsiyesi olarak bol proteinli yiyecekler yememi söyledi. Bol Bol kırmızı et yemeliymişim ki kilom yerine gelsinmiş miş miş.... Bu durumun böyle olacağını biliyorum ben sezai içinde. Erkek hemşirelerden birinin kafasını gece gece şişirince "Tamam yeter" diyip iki porsiyon adana söylettim adama. Can boğazdan gelir hem.

Ek Bilgi : Sezainin ailesiyle benim ailem aynı evde kalıyorlar. Yani Sezainin evinde kalıyorlar. Dünürlük yapmazlar birbirlerine inşallah.

Ablam ve Sezainin annesi iyi kanka olmuşlar bence. Ya da yarışıyolar gibime geliyo. Hergün ziyaretimize geliyorlar ve ellerinde bir sürü poşet. Bunlar ne diyorum ablama. Ceviz, fındık, fıstık, dondurma, tatlı, kek, pasta, biraz tavuk diye cevap veriyo hatun bana. Keza Sezainin annesi de rahat durmamış o da doldurmuş çantayı poşeti gelmiş. Hemşireler yasak diyorlar alamayız diyorlar bu poşetleri kabul edemeyiz diyorlar ama ablam doktora gidip " Fındık fıstık ceviz getirdik biz niye almıyosunuz, size de var" dediğinde adam kabul ediyo.Ceviz lan bu yenmez mi. Bana versen ben yerim. Gerçi bize gelen fındık fıstıkın ederinden şüpheliyim. Hoş bi ceviz getirdi hemşire bana, bi kase... Tamam bu yeter okey. Ama sezaiye getirme. O daha yiyemiyo. Çenesi arızalı. İstersen sıcak suyun içinde kaynatıp getir. Ya da geviş getirebileceği kıvama getir. Yumuşat yani.

Dün ablama Vincent konağını al gel dediğimde bulamamış. D&R dediğimiz mağazanın stoklarındaki dağıtım henüz yapılmamışmış. Ben de hastahanenin internet kafesine gidip sipariş verdim . O adrese ulaşır ben sonra gidip onu alırım. Hemşireye yoğun bakım ünitesinde kitap okuyabilir miyim diye sordum. Hayır okuyamazsın yasak diye cevap verince. Hemen aklıma geldi tabi cinlik "Kebapta yasak ama dün akşam gayet güzel bi şekilde yedik biz" dedim. Demez olaydım. 10 dakika sonra doktoru yanımda buldum. Ben de uyuyor numarası yaptım.

Yasak

Yasak dedim de aklıma geldi. Herşey yasak burda. Yani şu anda olduğum odada. Telefonu bile gizli gizli kullanıyorum. Allahtan sonda yok bende de rahat rahat sokuyorum orama.  Yani gizlemek için beee... amaaan sen de.

- Canım dondurma çekti.
- Yasak
- Kitap okuyabilir miyim?
- Yasak
- Cam kenarına geçsem
- Yasak
- Dışarı çıkabilir miyim
- Yasak
- Seni şikayet edicem
- Yasak
- Bak küfür edicem ama
- Yasak
- Yasağını şimdi...
- Yasak
- Bişey söyleyebilir miyim?
- Yasak
- Ya tuvalete gidebilir miyim diye soracaktım
- Yas... Ha tabi götürelim hemen.

Burda hasta mıyız, yoksa sanki dışarıdan kendi isteğiyle gelmiş de yatıyo havası mı veriyoruz anlamadım. İnceliğin i'si yok bunlarda. Yani durum " Oh my god değilse Ağzına sıçayım don juan ağzına sıçayım ". Bi de demez mi Doktor sürekli hemşirelere " Hastalara iyi davranın. İnce ve kibar olun. Hizmette kusur etmeyin" lan daha ne hizmeti vericeksiniz ki. Beş yıldızlı hotel konforundasınız okey. Bunu anladık. Ama bi daha Burda adana kebap yiyebilecek miyim onu söylesene.

Ayrıntı : Annem beni doğururken Allahım ne olur güzel bi çocuk çıksın diye dua etmiş. Tamam bunu fazlasıyla yerine getirmiş olabilirim. Kaderimi de kendim yazıp çizip oynayadabiliyorum yani en azından bazen bu olabiliyo. Sürekli değil tabiki. Ama söylemezsem adam değilim.

Çocuklarınızı doğururken doğru düzgün şeyler isteyin be! bu ne.. Güzel bi çocuk olsunmuş.

E güzellik, yakışıklılık endam filan tamam. Hoşta.. Kaderimiz boktan olunca kanalizasyon çukuruna düşen salak polyannadan oteye gidemiyo insan.

Cosmos, Send me the positive energy!

42 yorum:

  1. Evrenden değil kendinden bekle o enerjiyi ;)
    İnya bak sıkılma metotların süper ama ben annemi incelemekten sıkıldım onu napıcaz :D
    O hastanelerdeki insanlar yok mu her biri ayrı kafada resmen!
    Sevmediğim insan tipi her türlü doktor ve hemşire :P
    Aferin inya intikamını al onlardan ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama yok hasta olan çok mızmızlanıyo
      haliyle adamlarda sabır filan kalmıyo
      ben hep öyleyim mesela
      doktorların sabrını zorluyorum :d
      napim hep inceleme hep inceleme :)

      Sil
    2. Yok ya ben mızmızlanmazdım yine aynılar pis onlar :))

      Sil
  2. bu doktorların tavrı gerçekten çok çirkin,
    geçecek bu günler sabır ve dua çok önemli,
    tamam söyleyim evrene göndersin pozitif enerjilerini,
    sıkma çok kendini neyse ben ceviz yemeye gidiyorum :)
    günaydın :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok aslında doktorlar bazen çileden çıkıyo.
      hasta olana bişey yaptıramıyosun
      ufacık bişey olsa onu o kadar çok büyütüyo ki anlatamam sana
      doktorlar bence haklılar
      :)
      yok yaa sıkmıyorum valla
      hep bi atraksiyon peşindeyim bakalım :d

      Sil
  3. ama bak son kısımdaki ingilizce mesajı anladım, tebrik etmelisin beni:D

    YanıtlaSil
  4. Bir an önce taburcu olund kendinize gelin gidin o kebaplari yerinde yiyin. Öptüm cok:D

    YanıtlaSil
  5. şükretmek lazım inya:)
    doğru diyorum bak.iki gündür tanıdıklardan aldığımız sağlık haberleri çok moral bozucu.
    umarım sezai de ,sende kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya aslında evet ilk başlarda filan moralin bozuluyo.
      hatta hastanında morali filan bozuluyo
      ama sonra sonra alışınca insan sıkılmaktan gülmeye bile başlıyo
      :)

      Sil
  6. Tamam çocuğum olursa kaderi de güzel olsun diye dua edeceğim :)

    Ne cevizli bir yazı bu abi ya (ergence konuşasım geldi)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah o günleri de göreceksin.
      Biz de görürüz inşallah senin mürüvetini de boy boy çocukların olur.
      tabi duayı eksik yapmayın :)
      ama cevizde güzeldir yaaa öyle deme :)

      Sil
  7. Metehan'a hamileyken herşeyi güzel olsun diye dua ediyordum hep. Bir şey derim de diğerlerini unuturum diye. Allah'ım kendi güzel, ruhu güzel, kaderi güzel, çevresindekiler güzel, hayatı güzel olsun, her şeyi güzel olsun :-) Saplantılıyımdır da istek konusunda biraz ben:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet saplantılı olun.
      öyle iyi yakışıklı filan demeyin yaa azcık çocuğuda düşünün dimi ama :)

      Sil
  8. Sen şimdi hastanede misin yani İnsanyavrusu? Hem de blogdan anladığım kadarıyla taa Kemer'de. Ben de sanmıştım ki Belgesel Günlerinde karşılaşır, sen beni şıp diye tanırsın uzaktan yanıma gelirsin iki muhabbet ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzüldüm tabii ki...Belgesel günleri bahane, ben başına gelenlere üzüldüm. Umarım arkadaşın da sen de çabuk atlatırsınız bu günleri. Hayat kimseyi o hale getirmese keşke.

      Sil
    2. belgesel gunlerini cok severim ki beeen :) gitmişligimde var hem. ama bu sezon malesef zaten bugun son dimi?
      teşekur ederim :)

      Sil
  9. SELAM!

    ben böyle bir başlık altında bir sürü yazı olunca seviyorum. :)

    ben de yapıyorum çünkü. :)

    beğendim. :)
    !!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehe teşekur ederim.
      senin hikayelerini de okuyorum hep. son hikayene başladigin iyi oldu ama yeni bir heyecan :)

      Sil
  10. Orası ne öyle mapushane gibi :d

    O kadar çok cevizden bahsettinki zaten hastaydım midem bulanmaya başladı :D
    Yanınızda refaktçi yokmu yoksa ben geleyim benim refakatçi kartım var bana yasak.işlemeez :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ha yok ben refakatcci istemedim. ay o da extra para demek :):)
      ceviz guzel degilmi ama yaaa :):)

      Sil
  11. O ne öyle ya her şey yasak
    Evrene söyleyelim tamam pozitif enerjiler göndersin
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hasta olunca herşeyii yedirmiyolar.
      eevrenden de duzgun mesaj alabilsem gam yemicimmm :):)

      Sil
  12. dişlerine iyi bak apse oluyor sonraa :)

    YanıtlaSil
  13. şimdi post hazırlıyon bencee :)

    YanıtlaSil
  14. yavrucum şeyi, blogger anneleri yazdım bakarsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şu uc yoruma toplu cevap :):)
      ay apse yapti kanadi şişti igne aldim filan en son buz koydum bakalim ne olcak :)
      akşam yazicaktim da uyuya kalmişim. Bi de gunun bitmesini bekledim. Cok alengirli şeyler oldu daaa :)
      Blogger annelere de baktimm :) fekat takibe alamadim. Bugun yapcam amaaaa

      Sil
  15. iyi , durumu daha iyi demek kiiii...Eeeee ben sana mim göndermiştim ama :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehe :)
      gördüm ki ben o mimi.
      yapıcam şimdi.
      yeni posta eklicem :)
      bekleyenlerde var yaaa :)

      Sil
  16. Yanıtlar
    1. im gonna be good when this tooth gonna be good :)
      and you honeybee?

      hihi :D

      Sil
    2. yes of course will be a good
      and you sweet buddy:DD

      iki saattir çeviriye bakıyom umarım anladın :)

      Sil
    3. haaahahahahahaha :)
      google çeviri değil dimi buuuu?
      hahaha :)

      benim soruma cevap değildi kiii
      bu durum yorumu olmuş :D
      evet iyi olacak şeker arkadaşım demeye çalıştın heralde de benim sana sorduğum sorunun cevabı ne olcak işteee yani " and you honeybeee?"
      hehehe :)

      Sil
    4. :)))
      tamam anladın çok süper ingilizcem var :)
      dişlerin iyi olacak :)

      Sil
  17. Sevgili İnYa..
    Bayaa zamandır okumamışım seni, şimdi hepsini toptan okudum ki şok oldum!
    Neler olmuş!
    Büyük geçmiş olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimden...
    Farklı bir ses duymak istersen, kemere gelebilirim ama..
    bu konuda ciddiyim gayet..
    ikinize de kocaman geçmiş olsun, dualarım sizinle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pollyyy
      teşekur ederim.
      ben alanyaya geldim malum iş guc felan.
      şimdi gayet iyiyim ben. sezai biraz daha iyi oluyor gunden gune.
      teşekkur ederim tekrar hem de cookkk :)

      Sil
    2. Rica ederim, ne demek... Teklifim geçerli, bi şeye ihtiyacın olursa buralardayım; aklının bir köşesinde bulunsun ;)
      Koskocaman sevgiler..

      Sil
  18. geçmiş olsun bi deee insanlara çok takmaaa amaa sıkılıncaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. takmamak elde miii yaa elde mi deeepp sen evde otur zaten :):)

      Sil