15 Mayıs 2014 Perşembe

Sendrom

Girdiğim 30 yaş sendromundan ne zaman çıkarım bilmiyorum. Çıkmak için neler yapıyorum ya da neler yapılır onuda bilmiyorum. Bildiğim tek şey 30 yaş sendromuna girdiğim ve üstüme üstüme gelen bi çok olayın sanki dünyanın en zor şeyiymiş gibi olması. 30 yaşında olmak bilgelik ister, kaşarlanmış olmak ister, 90ların çocuğu olduğu için lulu, pokemon, digimon, he-man, she-ra tom ve jerry, şirinlerin nereden geldiğini bilmek ister. Süperman, kedi kadın, batman , tommiks bilecek yaşta olmak ister. 30 yaşında olmak bunu gösterir. Ama diğer yandan bakınca milenyum sübyanları bunlardan bihaber. En azından she-rayı he-mani bilmez onları. Belki luluyuda. Hem ne var bende uzaylı zekiyeyi bilmezdim.

28 yaşımın verdiği sorumluluk yeterince zor zaten. Bi de 29 ve 30la uğraşıcam. Sezai benden 4 yaş büyük. Ve hep dört yaş büyük kalıcak. Ablam desen benim neredeyse iki katım yaşında. Ve hep öyle kalacak. Anne ve baba da aynı. Üç kat büyükler benden hhep. Sanırım iş çığırından çıkmadan kendime farklı şeyler bulmalıyım. Biraz kitabı azaltabilirim belki kendime zaman ayırmak için, sonra çeşitli etkinliklere katılırım, seminerler, organizasyonlar, partiler, beach partiler evet, resim kursuna mı gitsem, yoksa çiçek mi sulasam Kilonun evinde var, Ağaçta dikebilirim Elemanın restaurantı buna müsait, Temaya başvurmalıyım, zaman makinesi yapma konusunda henüz bilgi sahibi değilim, uzayı yıldızları izlesem teleskopla, ya da dürbünle rontgencilik, bu hoş karşılanmaz ama güzel bi etkinlik, en azından aksiyon olur.

Kilolarımla başım dertte zaten. Sırf kilo alayım adına yaptığım hiçbirşey işe yaramadı. Bi arkadaşım koyun taşağı ye dedi de, ben koyun taşağı yerine koç taşağı yedim. İnceyi aldın sen. Adonislerim çıkmasın ona da razıyım. Zaten  pek sevmem kendisini. Ama biraz göğüs kasım olsun sonra azcıkta karpuz göbeim olsun bişey istemem. Milletin dediğine bakarsam bunlarda 40lı yaşlarda olacakmış. Lan Elemana bakıyorum hayvan gibi üstelik benden 1 yaş küçük. Kuzenime bakıyorum Hayvanlık boyutunu çoktan aşmış. Aramızda dört yaş var. Kendime bakıyorum ayna karşısında gördüğüm şey hakkında düşündüğüm tek şey  " Ayy şuna bak yaa paspal sen de, vitaminsiz yaratık, sen insan mısın yaaa, nası bi çeşitsin sen, gözler desen içe çekilmiş geceleri dışarıda gezen sağa sola sataşan sarhoş serseriler gibi, göt desen bi avuç, eller almış başını gidiyo, dudaklar desen silikon takviyesi yapılmış bill clinton. Göğüsteki kıl sayısı bacağımdaki kıl sayısından az, git bi insan olda gel sen" diyorum. Kilo dedim ya aldı beni bi kriz yine. Lan çok zayıfım allah benim belamı bence böyle veriyo. Öyle böyle değil ama insanlara kendimi insan diye kakalıyorum. Halbuki meşe kerestesinden başka bişey değilim. İğrenç yaratık sende. Tökezleyen kereste hep.

Sezai iyileşiyor. 20 gün sonra filan taburcu olacak. Planlar yapmalıyım. Harıl harıl hem de. Şimdi bu hastahaneden çıkınca rahat bir ay falan çalışamaz dışarı çıkamaz. O yüzden temmuz için plan yapmalıyım. Bak mesela o da hastahanedeyken çok kilo verdi. Ama o hemen alıyo, fazlasıyla hem de! Bi de bana bak, yürüyen kemik bileşimi.!

Arkadaşım facebooktan bi fotoğrafa etiketlemiş beni. Bodrumda restaurant açmış bildiğin nispet yapıyo. Acaip çıldırdım. Yahu diyorum kaç yaşına geldin açsana sen de şöyle bişey, ama nerdeee, Otel açıcam ben acenta açıcam ben diye diye yılladır kafanı siktin durdun. Bendeki kafayla zaten bırak bar , otel acenta açmayı  Bakkal bile açılmaz. Onu geçtim  pazarda yumurta satmaya kalksam yumurtaları satarken bile civciv çıkarda , çürük yumurta diye yarı fiyatına satarım. Bi kaçını da kedi kapar kaçar. Ha restaurantı açan arkadaşım da 33 yaşında. Ulan inya 5  senen var. Ne yap et restaurant mı açıyosun, bar mı açıyosun, otel mi işletiyosun müdür mü oluyosun ne oluyosan ol. Yoksa çekilmez bi hayatın olacak. Böyle ağzı yüzü düşmüş çıt kırıldım ibneler gibi kırıta kırıta geçireceksin hayatını ona göre.

Küfür etmek yok, Ukalalık yapmak yok, vur kafasına al ekmeğini insanı olmak yok, sigara artık yok, alkol desen uzun süredir yok, facebookta aşklı böcüklü paylaşımlar zaten yok, hatta ergence sevgiliye laf sokmalarda yok, her bokun fotoğrafını çekip facebooka twittera koymakta yok...

Haberleri de izlemiyorum zaten. Somadaki acı kayıplar, çocukların gözyaşları, anne babaların feryatları. Bunalrı gördükçe bi tuhaf oluyorum. Haber yapanlar sürekli abartıyorlar. 90ların yansız ve yasaksız medyası 2000lerin başka bişey olmuş durumda. İşte ne zaman geleceği belli olmuyor diyorum sürekli. Geç olmadan güç olmadan istediğini yaşamalı insan. Kayıtsız kalamıyor insanç Kalmamalı da. Kimbilir daha 40ını görememiş ne kadar  can vardır orda.

Haberleri okurken reklam tarafında "Ölüm tarihini öğren" yazıyodu. Ecelimle gelen ölüm tarihimi elbette. 11.11.2037 diyor tarihte. Yani 52 yaşında ben kaçar. Böylece yaş emekliliği için hayallerim suya düşüyor. Daha 54ümü bile göremeden, emekliliğime 13 sene kalmışken güle güle sana hayat. Hoş ölmekten hiç korkmuyorum da  korktuğum şey acı çekmek. Acı çekmeden de bişey olmuyo ki. Dişçiye gülerek giden ben ağlayarak acı çekip çıkacak olan yine ben. Yanlış dişi çekmese bari diye düşünüp diş hastahanesine gittim. Heyecanlı bekleyişimin ardından beklediğim diş çekme eylemi olmadı. Şişlik varmışta daha, çekmeye gönlü razı olmamışmış doktorun. Aman sende çekmezsen çekme. Bi antibiyotik bi de apseyi yok edecek ilaç yazdı e reçeteyi verdi elime eczaneye. Ha bu da çok pratik bi olay yaaa. Kodunu veriyosun eczaneye sana ilaçlarını veriyo. süper yani. Teknoloji işte.

Dişçiden sonra Şaşiyle buluştum. Şaşi diyorum çünkü gerçekten şaşkolozun teki çocuk. Ama iyi birisi. Neyse gittik biz bunla kahvaltı yapmaya. Bi tane restauranta. Kahvaltımız geldi oturduk konuşuyoruz. Bu arada kendisi 24 yaşında. Ve yaklaşık olarak büssürü de borcu filan var. Ama takmıyo pek. Havai takılıyo biraz. Onun 30a daha 6 senesi var ama hayallerinin arasında bi tutam bişey bulamadım. İşe yarar hiçbirşey yok. Tek amacı ingiltereye gitmekti geçen sene. O da ingilteredeki adamlar bbunu dolandırınca pek inandırıcılığı da kalmadı hayallerinin. Kahvaltıyı yapıp kalktık. O arada  Bloggerdan bi arkadaşımla whatssapptan konuşuyorum. Ona wapi diyeceğim. Şimdilik böyle kalsın da sonra izin verirse açıklarım belki. Kitap tavsiyesi aldım ondan. Gittim bi güzel kitapları aldım. inceledim filan. Ama nasıl haldır haldır inceliyorum yok böyle bişey resmen kitapları okudum. Ha birini de yarın ahuya göndercem. Orda bulması zor oluyomuş. Bi yorumunda görmüştüm türkiyeden kitap istiyorum diye ben de onun için aldım aslında. Hoşuma gitti hediye olur hem ona.

Sonra biliyo musun wapiyle ben bildiğin dedikodu yaptık bugün. İkimizinde ortak yorumcusu ve benim hayranlıkla izlediğim ve sürekli yorum bıraktığım ve wapinin bloguna bu aralar hiç yorum bırakmayan birisi hakkında konuştuk. Ama nasıl yaa bi bilsen, o işyerinden yazıyo bense oturduğum yerde onun hakkında konuşuyoruz. İşte ben de bana yorum yapmamasından filan bugün söz ettim wapiye.

Önemli dedim. değil dedim. benim dedim.için dedim. Ben dedim. Kesinlikle dedim. Kendimi dedim. Rahatlatmak dedim. İçin dedim. yazıyorum dedim. Yorum dedim. çok dedim. önemli dedim. değil dedim. Ben dedim. sevdiğim dedim. blogları dedim. bloggerları dedim. adresleri dedim. aklımda dedim. tutarım dedim. Deeptone, şeyma, birgaripşeyma , titania, sessizgemi, ahu, mavi, elsa, zompir, dondurma delisi, anarşi, handan, pink timber, pehito, hayaterkeği, poly, safransarı, uyuşuk, zeritte, bi de ismini vermek istemediğim ama şu an gizli kalmasını istediğim birisi, bunların dışında aklımda bir sürü blogger var. Hepsini hergün ziyaret ederim. hepsine bakarım. hepsini severim. hepsinin ayrı bi güzelliği ayrı bi ahengi var kesinlikle.

Sonra sen tut. Biz bunun dedikodusunu yaptık ya tesadüf işte. Dört postuma git yorum yap. O anki heyecanı görmelisin ama. Nasıl sevindim yaa...

Elamanın yanına gittim. Eleman bi ev daha almak için elinde poşetle yanıma geldi " Bak bak " dedi. ne olduğunu anlamadım ama "Para olm bu, para. Ev almaya gidiyorum şimdi" dedi ve gitti. yarım saat sonra geldiğinde bendeki kıskançlığı, 30 yaşına yaklaşmış olmayı ve o anda ne kadar kötü olduğumu bi düşün. O kadar çok kıskandım ki. Anlatamam. Tarifsiz. Anlatılmaz yaşanır.

Bi de benim gizli bi hayranım varmış. Mavi söyledi bugün. Mavinin ablası hep gizliden gizliye okuyomuş beni. ay akrostiş şiir yazasım geldi haaa..

A gelir ilk harf olarak
R sonlara doğru P'den sonra gelir
Z son harftir alfabedeki
U ise sondan beşinci harftir Türkçede.

kafiyesiz oldu ama beğenir dimi?
bence beğenir yaaa.
Beğenmese bile emeğe saygı lütfen ama.Benim şiir anlayışım bu valla. :)

Bi de selam Arzu abla nasılsın?
Mavinin ablası Arzu.

Sen yorum yapmasan da olur ama Arzu abla sen yap ama olur mu?

Ya bi de bişey dicem hadi bi mimde benden olsun 30 yaşını geçenler 30 yaşından sonra neler olduğunu, 30 yaşını geçemeyenlerde 30 yaşına gelmeden önceki hayallerini anlatsınlar ya. Bu sendromdan çıkmak bi an önce kurtulmak istiyorum da.

Mavi sen yap, ahu sen de yap, özlem sen de müsaitsen yap, anarşi özlem sen de yaparsın dimi?, zeritte sen de yap, şeyma sende yapsana, deep sen olmadan olmaz. zompir yaa senden de bekliyorum, Pehito da yapar heralde. Handan kusura bakma ama senden daha çok bekliyorum heralde, Nihal sende yapsana :)

37 yorum:

  1. ilk yorum :)
    birincisi akrostiş berbat olmuş. kısaca berbat. daha iyilerini yazabilirsin. o ne öyle alfabe hakkında bilgi verir gibi?
    ikincisi inya hakkındaki görüşlerine katılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üçüncü de geliyor, tabiki yapacam ya ayıp ediyon. son paragrafı okumamıştım kusura bakma.

      Sil
    2. ama öyle deme benim şiir anlayışım bu :D
      valla çok biraz acele olursa çok iyi olur :)
      ilk yorum da sende çok hızlısın yalnız. çünküsü yayınladım
      sana haber verdim
      sen hemen buraya yorum yazdın :D

      Sil
  2. yaklaşık olarak bissürü nası bi şey ya hdskjghsjdkhgjk
    zeritte denen bloggera hiç katılmıyorum, bence senin içinde bir şair yatıyo. bana da akrostiş yap, benimki de b gelir ikinci harf olarak e de başlarda bi yerde sanki şeklinde olabilü :Dfhf ben de senin blogunu okuyorum ulan benim arzudan neyim eksik! :D
    mim çok eğlenceli, ben yapcam kesinlikle :D unutursam çimdikle :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D ama yeni teorem ooo yaklaşık olarak büssürü :)
      dimi ama sana da yapcam ben dur
      Beyzadır adı onun
      E gelir ikinci harfte
      Y üçüncüdür
      Z sondan ikinci
      A alfabenin ilk harfi

      hahahaha :=)))
      Arzu mavinin ablası.
      sen tanıyo musun maviye iz süreni?
      tanımalısın
      :)

      Sil
    2. Bide unutma tamam mı?
      yap yani
      çimdikletmek zorunda bırakma kendini :D

      Sil
  3. Allah seni napmasın yazını okurken ağzım kapanmadı :) bence senin var oluşun bile bi sendrom bee :) tatlı kaçık mı ne derler bu lafı senin için çıkarmışlar bence yaa :) zeritte ile zompire de ağzım kapanmadı ama ikisi de kara mizah yapmışlar. zompik bu mimi yaparsa tamam ben de naslıyı çimdikleyim pardons pıçaklayım. allam her tarafımız mim oldu :) mi mi mi mi zompiş bilir serebro dansı :) mim dans yani dıyıl mı. :) sen ermiş filan olmuşsun, enerci var sende çekiyon sen bak yorum yapmışım sana olcak şey değil yani ha ha haaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mi mi mi mi mimi bir danslı mim çeşididir. yaparken iki adım sağa iki adım sola sonra çalkala hopla zıpla camdan bi sark bi kendine gel bi otur yerine ne bu enerji başım döndü aaaa.
      naslıyı pıçaklattırmam diyceğimi düşünüyosan yanılıyosun, güzel pıçakla :D

      Sil
    2. ay deep kapat o ağzı bak sinek kaçar uğraşamam şimdi seninle.
      Sendromum var benim beee sendromum heyt be heyttt :D
      bilemedim ki tatlı kaçıkmı diyolar ki. O ne demek? bakcam hemen.
      kara mizah evet hep benim tarzım o :=))
      naslıyı pıçaklada bulabilirsin mi?
      ay bu mimi yapın ama yaaa
      valla sendrom çok kötü bişey
      bi deeeee enerci fln hak getire bu aralar. Çok zekisin diiipp çok zeki :D
      duuur bunun hesabını sorcam wapiye ben :D

      Sil
  4. bi deee, sen şiirde aşmışsın. edip cansever bile ağlardı seni görse :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaa sorma
      ben can yücelle yarışıyorum aslında edip canseverde kimmiş peh :P
      ay deep yaa, şiirden bi gram anlamam ben. şiir desen bana kalkar istiklal marşını okurum ben.
      o derece yani.

      Sil
  5. Lannn ben 32 olacagim 26. Mayis'ta ama ben sendroma girmedim ki. Nasil yapacagim ben bu mimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya sendroma girmen gerekmiyo kiiii
      işte ne güzel 32 olcaksın
      30 - 32 yaş arasında ne olduğunu anlat yeter :)

      Sil
  6. sendromundan ben gerildim allah yardımcın olsun. benim takdiği dene :) ben yıllardır 29,5 dedim yaşımı,hiç 30 a girmedim.bazen kendim bile unutuyorum gerçek yaşımı..ama püf noktası ''buçuk'', 9,99 tl gibi.. küsüratlı olunca daha küçük görünüyor sanırım :)) her daim genç,her daim çıtır.. hayat felsefem budur ..
    sahi ben kaç yaşındaydım yaa :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. naz yaa sen de bi görünüp kaçıyosun bak küscem sana da :P
      ona bakarsan ben 2 senede bir 1 yaş atlıyorum naaberrr :P
      haha her daim genç her daim çıtır bak bunu sevdim :D

      Sil
  7. vay adam beni hatırlıyor yaa.
    o değil hakikaten son iki gündür hiç tv izlemediğimi farkettim.
    insan bedeni ve ruhu üzerinde piskopatca bir tınısı var.
    izleme izleme.
    aga en çok senin yazılarına bir şey yazamayınca canım sıkılıyor he.
    zaman kavramını çıkaranların nenesi ölsün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. safransarı, sen çok iyi hatırlıyorum dodnurma delisi özlemden sonra takibe aldığım ikinci bloggersın. o yüzden hiç endişe etme taaam mı :D
      ya dedim yaaa yorum yapmasanız da olur diiye ben hep şey içn rahatlamak için yazıyorum işteee..
      sen de öyle yapmıyo musun ki?
      bi de defterim var ki sorma.
      karalama defteri.
      görsen varya defter demezsin zaten
      :D

      Sil
  8. :))) ay yine çok güldürükçü yazmışsınn inyaaa
    ablam çok sevinmiştir şimdi hihhiii :)
    ya ne diyicem sen sendrom sendrom diye diye bende de başlatıcan yaa
    30 yaşındayım mutluyum mesutum zorla kafama allengirli sendrom bıdı bıdısı ekliyosun
    bir de şu isimlerine hastayım şaşi wapi, çuçi :))
    neyse yaparım daha sırada yapmam gereken iki mim var :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arzu ablişkoya selam gönder benden :D
      yok yaa sizde başlamaması lazım.
      30a girecek olan benim sen değilsin bi kere :D
      ööle geliyo isimlerde bi özelliklerinden şeediyorum da.
      wapiyle de whatsappda yazıştığımız için adı wapi oldu zaten
      şaşi de şaşkoloz dedim ya :D
      ama bunu yap önce bak sendrom var diyom sendrommm :D

      Sil
  9. Ben bu mimi buradan yazabilirüm mü? (anneannem gibi konuştum, yüklemi düşünürsek tabi)

    Geçenlerde yeni tanıştığım bir kız arkadaşla diyalogumu yazayım.K:kız Ö:ben
    K: Kaç yaşındasın?
    Ö:25
    K:89'lu musun?
    Ö:Yoo 88'liyim. dedim kız muhabbeti uzatmadı, kafa bulanık bu kızın diye düşündü heralde. ( Bu cevabı verirken içimden ben 26 oldum ya 25'te takılı kalmışım haberim yok vay be ne ara büyüdüm 30'a ne kaldı diye düşündüm de düşündüm, bir de yeni tanışmışım kızla, kocaman olmuş yaşını bilmiyor demiştir.)

    30 yaş bana büyük geliyor aslında bunun sebebi de şu bence; ben kendimi 19-20 yaşlarında hissediyorum, 4 yıl sonra 30 olacağım, uzak geliyor ama rakamlar var, bunu sendrom haline getirmek yerine len 30 oldum ama bendeki hayat enerjisine bak, hayallerimin gücüne ve büyüklüğüne bak, 30'um ama hiç göstermiyorum diye düşünmek lazım. Bir de benim enerjik, beni gaza getirecek kitap okumam lazım. Bir de anı yaşamayı ciddi anlamda öğrenirsek bir daha hiçbir zaman bu tür sendromumuz olmaz diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya evet özlem burda kesinlikle haklısın aslında.
      insan yaşında yaşamalı
      her yaşın ayrı bi güzelliği var orası da doğru, bi de carpe diem...
      Yaşlanıyoruz , hep.. Her saniye..
      Ömrümüz gidiyor.
      felsefe yapmak yerine biraz daha carpe diem dicem o zaman ben :)

      Sil
    2. Biraz gerçekçi söylersek herkes, sen, ben tüm dünya bir gün toprağın altına gireceğiz sen yakmayı düşünüyormuşsun ama anla işte ne demek istediğimi.. Böyle olacaksa neden küçük şeyleri büyütüyoruz, neden kavga ediyoruz, neden günümüzü güzel geçiremiyoruz.. Nedenler uzar gider. Yani hayatın tadına çıkaralım, yaş önemli değil. İyi yanından bakarsak herkes yaş alıyor, sadece ben ve sen değil ;)

      Sil
    3. biliyodum özlem sen de değişik bi vitamin var. Onu çözemedim ben :D
      Ne güzel derin bi mesaj bu bana
      Bunalım değilde benimki aslındabiraz şey gibi düşün " 30 yaşına geldin daha hiçbişeyin yok" mantığındayım ben. Sanki 30 yaşına gelince otomatik olarak elime bişey geçicekmiş gibi hissediyorum da işte, çalış çalış çalış gerçeğini insan yok edemiyor kafasında.
      ama senin dediğini yapıcam bak, iyi yönünden bakıcam. Tabi bokunun çıkmaması lazım, ayıptır söylemesi ben hep çıkarıyorum da.
      :)

      Sil
    4. İlla elle tutulur bir şeyinin olması gerekmez. Bize hep evin olsun araban olsun diyip duruyor tüm büyüklerimiz yani küçük yaşta beyinlerimiz büyüyünce benim arabam ve evim olmalı şeklinde dolduruluyor. Senin en başta sağlığın var, bazen para versen de elde edemiyorsun. Sonra Sezai'n var, işin var, hayallerin var, biz varız, başını sokacağın evin var. Ve benim bu listeye bilmediğim için ekleyemediğim bir çok şey var.
      Senin çok şeyin var aslında, bakış açını azcık değiştirirsen elinde ne kadar çok şey olduğunu görebilirsin ;)

      Sil
    5. Sende değişik bi vitamin var demissin inyamin alıyorum ben ciiniiiiim :))

      Sil
    6. hahaha guzel cevapti haaa hahahaha :):)

      Sil
  10. İnya ne bu sendrom ya döverim ben onu :))
    Tabi bilmeden konuşmak kolay geliyo :)
    Ama sen ne iyisin beee :))
    Şimdi istediğimiz bi ismin akrostiş şiir mi yazacağım ben :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. akrostiş değil yaaa
      sen 30a gelmedin ama planların ne olucak?
      30 yaşında ne olmak istiyosun fln fln :)

      Sil
    2. Bak bu daha zor olacak yeni uyandığımdan beyin hücrelerim kendine gelmemişti sanırım şimdi okuyunca dank etti :)

      Sil
  11. Aynaya baktığımda kendime diyorum ki görüp görebileceğin en genç halin bu, tadını çıkart:-)

    Hayatta huzurun, mutluluğun, olgunluğun falan yaşla alâkası yok. Sanıyor musun ki bu yaşta çok farklı hisediyorum kendimi. Yaşadıkların değiştirir seni, yaşın değil. Hayat kısa, üzülecek çok şey var, arada bir iki şeye mutlu olabiliyorsak ne âlâ:-) Bu kadar:-)

    YanıtlaSil
  12. Ben uzun süre 29 da kalmistim,cok degil bir iki yil,kabullenmem yasimi göstermesemde zor oldu gercekten! var ya bu sendrom!

    Yalniz aradan 10 yil gecti ve artik sendromlara alisan vücut tepki vermiyor!

    Akrostisin sonunu getiremedim:))

    YanıtlaSil
  13. Birde unutmusum kilo almak bu kadar basitken neden zorlaniyorsun,gece yatmadan evvel az tatli,süt(icebiliyorsan) ye yat,ben öyle kilo aldim,bir yilda tam on kilo,simdide veremiyorum aldigim kilolari,birde zayiflik iyidir yaaa!

    YanıtlaSil
  14. Erkekler için 30 yaş en iyi yaştır aslında :) senin için iyi gelmiyor olabilir ama 30 yaş farkındalıktır, olgunluktur aklı başındalıktır çık o sendromdan beni dellendirme :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında aklı başında olmayana 30 yaş da kar etmiyor :)))) benim başıma getirmedi de ondan dediiim tecrübe

      Sil
  15. ben 30 yaş sendromuna hiç girmedim. Aslında öyle bir sendrom olduğunu bilmiyordum. :)) bilsem kesin kaçırmazdım bir denerdim bu sendroma girmeyi. ha ha. Eşim derki senine geldiğinde bastonuna balon bağlayıp gezen . Kaydıraktan kayan. biri olacan Galiba ben hep 5 yaş ruhlu olacağım. ... ama yine de mimi yapıyorum hemen enn yakın zamanda şeker.
    30 yaş sendromu diye bir şey yok, insan depresyona girmek istiyor,isim takıyor

    YanıtlaSil
  16. Ya ben 30 yaş sendromuna değilde, kırmızı araba sendromuna girdim. :)) dilipakın sözlerinden sonra, kırmızı arabam var..

    YanıtlaSil