14 Mayıs 2014 Çarşamba

30 - 40

İyi bir kariyer sahibi insanin olmasi gerekenlerin başinda elbette oncelikli bir ozguven geliyor ki vay başima gelenler. Turizm insani olmak cok zor. Aslinda yaptigin meslek cok zevkli, zevkli olmasina zevklide işte... Arkada firca ye on tarafta misafirle kakara kikiri. Yobaz bir anlayiş dimi.

Bir kiş gunu istanbulun yedi tepesinden birinde bulunan evimde mahsur kaldim.
Dur ya boyle soyleyince istanbulda dagda yaşiyorum gibi bi hava sezdim.
Bak şimdi şekerim şarkilara da konu olan istanbul Yedi tepeli bir şehirdir. Roma da oyledir ama konuya nerden girdi bilemedim şimdi.
Bu tepelerden birisi etiler digeri de Kayişdagi guncel adiyla Ataşehir yanöööö... Digerleri aklima gelmedi, ama sen istersen internetten bak.

Konu aslinda bir kiyaslama olacak. Cunku elimde ne var ne yok diye bugun baya baya duşundum durdum. Kendi almiş oldugum ufak tefek elektronik malzemelerden başka bi bokum yok onu gordum. Daha 10 sene oncesinde yani 18 yaşimdyken ben neleri hayal etmiştim halbuki. Astronot olup o gezegen senin bu gezegen benim saga sola gidip duracaktim. Uzaylilarla sohbet bile edip taaa ABD de uzaylilarla ilk kez sohbet edebilen insan unvanina sahip olacakken oldugum yer pekte ic acici degil. Haa meslegini sevmiyor gibi gorunebilirim belki ama seviyorum. Hem de cok... İnsanlar benim dediklerimi pireden deveye cevirmede de ustlerine yok. Gecen ay daha yeni işe başladigim gunlerde mudur yardimcisi solakmiş. Bana sen Saglaksin demek isterken o kadar dikkatli soyledi ki.. Obsesif olup gitmek istedim ordan.

Ama şimdi ise. Dişarida gorsem suratina bakmam meymenetsizin. Aşiri ukala. Baya bi ukala. Tamam kabul ediyorum ben de ukalayim ama etrafimda benden başka bir ukala gorunce kendi ukalaligimi birakip aptala bagliyorum.

28 yaşindayim yavaş yavaş 30 oluyorum hatta şu an bunu yazarken cok agir agir 30 oluyorum. cunku ben iki senedir 28 yaşindayim. kanit basit aslinda 09.12.1985 tarihinden gun hesabina gore hala 27 yim yil hesabina gore ise 28. Resmi kayitlarda yil hesabi yaptigi icin 28im. Ama şu anda bunu duşunecek durumda dwgilim. 30 yaş bubalimina erken girmiş birisi olarak cevremde Erken Antropoz gostergesi olmasi beni amacsiz kiliyor.

Bi kere belli bir adresim yok. Hep bi gocebeyim. Bana kotu olan insanlarin hepsinin evi var. Arabasi var. Bagi bahcesi var. Bi de bana bak. Sifira sifir elde var sifir. Otirdum ben de 30 ve 40 yaş arasinda yapmam gerekenleri ve sahip olmam gerekenleri yazdim. Liste baya bi uzun.

- Ev al
- Araba al
- Arabadan once araba ehliyeti al
- En az 10 ulke dha gez dolaş
- Sezai ile planlar yap
- Cevrene saygin kişileri ekle
- İyimser olmaktan vazgecmeye caliş. Sonra boku cikiyo
- Guneyin yanina uc beş hayvan daha al
- Sen en iyisi bahceli bi ev al, Guney orada koşar.
- Bahceli evi aldiktan sonra Guneyi annenlerden al.
- Kefen parani hazirda tut.
- Aile mezarligindan mezarini yaptir. Sonra kimsesiz cocuklara bagişla.
- Vasiyetini hazirla. Notere imzalat.
- Eger normal bi şekilde ecelim gelipte yatakta sirt ustu yatarken " Beni cagiriyorlar gitmeliyim şimdi " demeden once Bilgisayarimdaki porno arşivini sil.
- 30 - 40 yaşlari arasinda hep elma ye. Vucudu diri tutarmiş..
- En az 1400 kitap daha oku. ( abarti degil )
- Bi an once yemek yapmayi da ogren.

ve daha bunlar gibi bi ton istek. Bi ton yapilmasi gerekenler listesi hazirladim kendime.  De işte artik ne kadar yapabilirsem. Ayrintilariyla şu anda onumde bekliyor. Keşke şu anda karşimda olsaydin da sana detayli sozlu olarak anlatabilseydim bunlari. Hayallerim hic bitmiyo da , malzeme fiyasko olunca gerisi zaten...

Facedeki arkadaş dedigim insan tipleri de var. Bi tane askerden arkadaşim Kanka ayagina ona kiz yapcakmişim tobe yaa... Bu muhabbetle gelenleri once bi kufur ediyorum yetmiyo aşagiliyorum. Yetmiyo Siktiri basip siliyorum. Abi o kadar midem bulaniyor ki bu tip kişilerden. Daha soylari tulenmediyse de bi zahmet tukensin. Zaten arkadaş arkadaşin pezevengidir lafini ortaya atani elime bi gecirsem gerisi benden gelicekte işte...Bi keresinde kizin birisi bana fake hesabindan guzel ve sexy fotolariyla mesaj cekmiş cagri atman yeter ben seni ararim diye. Ben de bunun numarasini bizim abazalardan birine verdim cocuk aradida erkek cikti karşisindaki. Bi daha olsun diye dua etmeye başladim resmen. Tanrim nasil bi hale duştum ben.

Eleman 27 yaşinda Kilo 29 yaşinda. Elemanin iki evi Dort motoru ve bir restauranti var, Kilo ise Mudur oldu, ve bir evi var. Bi de bana bak... Terbiyesiz, agzi bozuk, akşama kadar boş boş duşunen suzmeyim. Gerci boş boş da degil haa... İnsanlik adina duşunuyorum bi kere. Yani akdenizin ortasinda İstanbul buyuklugunde bi adanin sahibi olmak gibi hep işte. Eleman evlenmek istiyo kiz bulamiyoruz ona, Kilo evlenmek istemiyo henuz ama kizlar hep etrafinda geziyo. Karizma desen ikisinde de bende olmadigi kadar var. Para desen ona da okey diyoruz. İlişki yaşama kurali bu da tamam. Ama gel gor ki İkisinin de ortak kurali evlenmek. Ben de aynisi mi olucam diye duşunmeden edemiyorum. Evimi arabami alip eee sirada evlilik mi var diyecegim. Bunu duşunmem lazim. Hem de baya baya. Evlenmek bana cok uzak hatta cok uc bi kelime.

İdolum dedigim kişilere bakiyorum. Hepsi bi kariyer sahibi bi yerlere gelmiş insanlar. Sana sumugunu bile atacak kadar tenezzul edecek insanlar degil. Ama karşisina gecip konuşmaya caliştiginda surekli bi ezilip buzuluyosun. Sonra hep derler ki ozguven de ozguven. Yapacagim işte kesinlikle ozguvenim tam. Burasi bi gercek. Salak degilim. 6 senedir bu sektordeyim ve gormedigim şey neredeyse kalmadi. Universite arkadaşlarimin cogu sektoru birakti. Bizim siniftan benle beraber bi iki kişi. Kalanlarin hepsi Turkiye turunu tamamlayip kokartli rehber oldular. Ohhh be guzel valla. Hoş onlarin işi de zor da bi eglenceli tarafindan bakmak lazim olaya. Kilo beni bi yere onerdigi zaman abi al sana zehir gibi adam. Piyasada bundan zor bulunur diye oneri sundugunda benim gotumdeki tavan olayini gormeliydin. Yok ama boyle bişey. Bi ego manyagi olmadigim kalmişti o da oldu.

Ama sonra ne oldu. Ben dedim, sezonu dedim, burda dedim, kapaticam dedim. Kimse dedim, beni dedim, burdan dedim, cekemez dedim. Hep dedim... İnadim inat. Bu sansizligimi burada kiracagim başka bişey yok.

23 yaşimda hava hostu olacagim ben diye tutturdum. Annem bana yalvar yakar onun istedigi yere yani THY ye gitmemi istedi. Ben de onur airi seviyodum. sonra sonra anladim cikan yer ayniymiş. Neyse işte host olmak icin gereken şartlarin %90 i varmiş bende. İngilizce italyanca desen tamamdir. Bi de almanca katarim araya olur dedim. O kadar cok şey istiyorlar ki yakişikli olmasan bile host olmak istesen senin yuzunun ifadesini cok degiştiriyorlar verilen egitimde. Bu şey gibi, Ciguli gibi gir corc kuluni gibi cik. Tabi saclar siyah. Boyum yeterli kilom yeterli sagimda solumda yara bere yok, universite mezunu olmama ramak var, e daha ne olsun işte. Secildim ikinci mulakata girdim ondanda gectim. Sonra vazgectim. Hoş şimdi kuzenim Hostes oldu hollandadaki. Ben host olmak istemiyorum ki dedim kendi kendime. Annem baya bi kizmişti bana o zamanlar da işte asi ruhum filan. Birisi bana yapilacak normal bi.şey dese o zamanlar ben hemen tersini yapiyodum onun. Ki bazen hala oyleyim galiba.

Şimdi farkettim de Kefen parasi filan yazmişim kendime yapilacaklar listesinde. Ben kendimi yaktirmayi duşunuyorum. Meşe odunlarinin arasinda cayir cayir. Tabi bedenim yine calişan organim kalirsa filan alsinlar ama kalanlari yaksinlar. Bunu vasiyetime eklemeliyim hemen.

4 yorum:

  1. Şimdi ben kendime bir liste hazırlayayım desem zorlaya zorlaya iki madde falan bulurum her halde. Ruhum ölmüş benim yahu...

    Vasiyetimi hazırlamak da pek uzun sürmez herhal. Kitaplarım ve cdlerim dışında bir şeyim yok zira:-)

    Sabah sabah beni bunalıma sokacak.. Hadi hadi çok işim var benim, derken iş kariyerimin banka müfettişliğiyle başlayıp ne zaman tuvalet temizlikçiliğine dönüştüğünü de düşünmeden edemedim. Ay İnya!... Gördün mü yaptığını:-) Tı tı tı....

    YanıtlaSil
  2. İnya bu 30 yaş bunalımı neymiş böyle yav :)

    Vasiyet fikri güzel geldi bak

    Ya bu evlilik konusunda insan nasıl yetiştirilirse istekleride haliyle o yönde oluyor. Bende sendenim sanırım hayal bile edemiyorum :))

    İnya bak baya benziyomuşuz şaşırdım :P
    Yap denileni yapmamakta üstüme yoktur :)
    Ama o yaştan değilde karakterden kaynaklanıyor :))

    YanıtlaSil
  3. şimdi bunları da düşünmek lazım ama ben hiç düşünmüyorum galiba:D
    düşünmeliyim ben de bir liste yapmalıyım
    bir de çok ağaç dikmeli insan bu da çok önemli:))

    YanıtlaSil
  4. allam neden böle karamsar düşünceler geliyor aklına yaaa. boşver hepsini. gündelik yaşa iştee :)

    YanıtlaSil