23 Nisan 2014 Çarşamba

YALAN



Yalan dünyanın en kötü şeyidir. Önce bunda anlaşalım. Arkadaşlık ilişkileri için en önemli şey dürüstlük. Bunuda kafamıza kazıyalım. İnsanlar asla yalan söylememelidir diye sosyal mesajımızı da verelim. Hatta sen hiç yalan söylemezsin, Çünkü öyle bir insan değilsindir. Heleki arkadaş çevrene hiç yalan söylememişsindir.

Fakat şu anki durum farklı. Farklı diyorum çünkü yalan söylüyorum iki gündür. Yani dün ve bugündür. Sebebi malum , ben niye işten atıldım olayı.

İşten niye atıldım olayının gerçekliğini yalan yanlış anlatmayı geçtim, ki kesinlikle tüm çıplaklığıyla anlatıyorum soranlara. Asıl sorun bu değil tabi. Asıl sorun " Bana mutlu musun şu anda" diye sorulduğunda ciğerim parçalana parçalana evet diyorum. Asıl sorun bu!

Mutlu olamıyorum bu ara. En azından iki gündür. Çünkü arkadaşlarıma yalan söyleyebilecek biri değilim. Ama dediğim gibi soranlara mutluyum diyorum da, yalnız kaldığımda içimdeki o negatif enerji kendini açığa çıkartıyor.

Arkadaşlarıma da diyecek birşey yok. Ne zaman kendimi kötü hissetsem hep yanımdalar ama iyi bişeyler olduğunda etrafıma bi bakıyorum sadece ben varım. Arkadaşlarımın neredeyse hepsi kötü gün dostu.

Dünyanın sonuda gelse olmazsa beraber ölelim diyeceğim arkadaşlarım mevcut etrafımda. Hatta cehennemin dibine gidelim beraber desem olur diyecek kişiler tanıyorum. Ama cennette hurilerle sevişicez prezervatifleri hazırla desem sen önden git ben arkandan geliyorum diyip ekerler beni adım gibi biliyorum.

Ama şunu bilirim şunu görürüm birisi bana yalan söylediğinde ona inanmak için kendimi fazlasıyla zorluyorum orası ayrı. Tek cümlesi doğru olmayan ağzından yalan eksik olmayan insanın etrafımdaki azlığı da bu yönden iyi.

O yüzden bu yalanı biraz daha sürdürmek zorundayım / istiyorum. Mutlu mutsuzluğumu yaşamalıyım biraz daha.

8 yorum:

  1. Hnagimiz kötü oldugumuzda bile Nasilsin sorusuna iyiyiz demiyoruz ki? Cok nadir insanlar var yaninda, geberiyorum mutsuzluktan diyebilecegimiz. Öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  2. Bazen yalana mecburuz muhtacız.

    YanıtlaSil
  3. Yalana tahammülüm yok kesinlikle. .
    Bi de yalanın şu boyutu var kimsenin hayatını yaralamayan hayal kırıklığına uğratmayan yalanlara bişey diyemem.
    Sonuç olarak kimseyi yanımızda istemediğimiz anlatmak istemediğimiz zamanlarımızda her birimiz iyiyim demiştir. Demedim diyen işye asıl yalanı söyleyendir...
    Üzülme desem de boş biliyorum çabuk toparlamaya çalış en azından...

    YanıtlaSil
  4. Şu anda seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ben de kendi dertlerim ile insanları üzmemek için yalan söylüyorum. Mesela iyi misin diye soruyorlar. Ben de o an acıdan ölsem bile iyiyim diyorum.

    Dost konusuna gelirsek ben senin kadar şanslı değilim. Kardeşlerim, kuzenlerim ve birkaç arkadaşım dışında çevremde pek insan yok.

    Yalan söylüyorum diye üzme kendini. Gün gelir acın dinince anlatırsın gerçekleri. :)

    Cennet-cehennem anlatımına kahkahalarla güldüm ama. Komiksin İnya. :)

    YanıtlaSil
  5. Bazen mutluluk oyunu oynamak gerekir. Birçok insan mutsuzluğunu gizler ve kendine saklar. Mutsuzluğumuzu da doya doya yaşamalıyız bence. İnsanız her zaman mutlu olmamız mümkün değil. Senin durumun bizden biraz daha farklı. İşini kaybetmiş olman hayatın sonu değil, mutlaka seni içine alacak yeni bir kapı açılacaktır. Moralini bozma...

    YanıtlaSil
  6. Yalniz degilsin kiii sen hic erik yee erik küt küt mutluluk verir bak

    YanıtlaSil
  7. Umarım gerçekten mutlu olursun :)

    YanıtlaSil