29 Nisan 2014 Salı

Ukelaburger

 Dun firsat bulup Kilonun yanina gittim sabahtan. Sonrada plaja gittik. Zaten bi gun oncesinden plaja gitmek icin sozleşmiştik.Ben musait olup olmadigimi son noktaya kadar bilemedigim icin Kiloya " bakariz yaa " demekten oteye gecemiyorum. Hep son anlarin adamiyim ben o yuzden olsa gerek. Zaten hayat felsefeme de uygun " ne diyem ne diyem carpe diem ".

Alanyada bisiklet yarişi vardi ve ben Alanyaya sabah sekizde yola cikip en gec dokuzda Kilonun evinde olacagim yerde saat on bucukta oldum. Neden? Cunku cumhurbaşkanligi bisiklet yarişi vardi ve butun yollar kapaliydi. Araclarin hicbirine yol vermeyen polisler sayesinde yirmi dakikalik yol oldu sana iki saat. Bi de bize mecburen yol veren polis agzinda sigarayla otobus soforune " gecemezsin kardeşim yol kapali " diyince arada otobus soforu ve yolcularla polis arasinda ufak bi tartişma yaşandi. Polis amca agzindaki sigarayi " lanet olsun yaa " diyerek yere atip gozlugunu cikardi ve kapiyi acti. Rahat rahat gidecegiz derken zaten tiklim tiklim olan ve sicaklik orani neredeyse otuz derece olan arabanin icinde telefonum kilitlendi. Diger telefonum yere duştu ve acilmadi. Aramaya kapandi. Otobusun icinde o kalabalikta bi de onlari tamir ettim. Diger taraftan da belediyeye verdim veriştirdim yolcularla.

Zamani gelip otobusten indigimde Kilonun evine gelip hemen deniz şortlarimizi giyip ciktik. Plajda bizim dişimizda rus oldugundan emin oldugum bi tane erkek ve kiz vardi bi tanede aile vardi hepsi kiz olan. ailenin en kucuk kizi tangali bikinisiyle amuda kalkip yoga gibi bişeyler yaparken diger taraftan Kilonun " ufff sonra diyorlarki turk erkekleri cok azgin diye baksana suna ne yapiyo " o tarafa baktigimda Kiloya kesinlikle hak verdim yalan yok. " Ne olmuş kilocuk kiz yoga yapiyo işte ne guzel " dedim. " sana oyle geliyo, kiz bildigin araniyo olm işte " dedi bana. " amaaan " diyip gotumu donup uzandim kumsala.

Uyandigimda Kilo saolsun Kibristan duyulan horlamasiyla uyandirdi beni. 3 saat uyumuşum deliksiz hem de. Sirtim ve kollarim yanmiş. Ama aci hissetmiyorum. Denize girdim bi islattim kendimi. Kiloya da resmen yalvardim " lan kalk deli mi sikti bizi bu oglen sicaginda geldik buraya yatiyoruz " dedigimde gun ortasinda plajda kalan son iki salak olarak endişelendim cunku hasta olma riskimiz cok fazla. Bi de guneş fln carpar.. aman aman. Duşman başina...

Yalvar yakar kalktik eve dogru gittik. Eve giderken de Bisiklet yarişmasi hala devam ediyordu. Onlari izledik. Uzerinde tavuk heykeli olan bi arabadan THY kartlari atildi. hani boyle arabanin onune asilan varya onlardan. Bi tane kaptim ben de. İleride Kilo araba alirsa ona veririm diyerekten.

Safari bolgesi gibi gormedigim hayvan kalmadi sehir icinde Kertenkelesinden tut Kocaman deniz yildizina kadar..

Eve geldigimizde Kilo cok sevdigim spagettiden bol salcali olanindan yapti. Tarifini aldim.

Bol salcali spagetti.

Malzemeler

- Spagetti
- Salca

Yapilişi

Spagettiyi 20 dk haşliyoruz.
Sonra suyunu suzup kizartilmiş salcayla iyice kariştiriyoruz. İcine mayonez falan da atiyoruz.

Kolay yani.

Bugun de cok alakasiz detaylar var ve en gicik oldugum ukalanin onde gideni tipler olur ya. Boyle herşey hakkinda bi fikri olur ama gereksiz bişeydir ve ben biliyorum ayagi yapanlar hani. Ondan işte caliştigim yerde birisi var. İsim vermiyim şimdi okurlar filan risk olmasin :D

Ama bundan bahsetmezsem catlarim.Ukala diyelim buna.

GM ile bişeyler konuşuyorum.Hemen lafa atliyo. Ruslar acik kapili odaya girermişte hic tinlamazlarmiş, ama almanlar hic girmezmiş cunku avrupalilarmiş. Yok efendim polonyalilar hic nazik degillermiş de safe box almazlarmiş.. Ayy haspam yaa.. Lan daha dun turizme girdin sen bunlari nerden biliyosun...

Bide dun ben ayri gerizekaliyim Asst. Fom bana bişeyler anlatirken " italyancada kolay ne demek " diye sordu hic alalasiz yerde. Soyleyemedim. aklima gelmedi ne yapayim Difficile geliyo Facile gelmiyo. Gicik oldum...

Sonra bugun O ukala bozuntusu Otelde konaklayan bi misafir varmiş. İtalyan ama almanyada calişiyormuş filan. Tuttu o kadar işimin gucumun arasinda yanima getirdi al bunla italyanca konuş diye. Şimdi gerizekali ukala... Ben o adamla ne konuşacagim daha seninle bile dogru duzgun konuşmuyorum, adamin bi problemi var belli ve resepsyondakiler ilgileniyolar. Ne diye tutup " aaa sen italyan misin bizim de arkadaş italyan " diye yanima getiriyosun ki. Adama sorun var mi diye sorup yok cevabini aldiktan sonra ukalaya fircayi da bastim. " Bak , şurda onemli bi işim var ve senin yaptigina bak, tutup adami getiriyosun, ya sanane adamin derdinden talimat aldin mi yuru git bellofiste bekle " diye birazcik kizdin. Sonra bizim bu italyan olan kişi yine geldi..

- come va? ( nasil gidiyor? )
- bene é te? ( iyi sen? )
- bene. voglio una carta di stanza. ( iyi. bir oda anahtari istiyorum )
- non venite a me, andare agli altri! ( bana gelme, digerlerine git )

Adam tabi once bi kizardi ama.. Gayette nazik bi şekilde soyledim yani.

Sonra Caliştigim otelin patronundan konuyu acti GM. İşte nasil oldugunden fln bahsediyor. Hastahanede kanserden olmuş. Allah rahmet eylesin. Bizim ukala hemen lafa girdi

" cok aci cekti mi, ilaclarini kullaniyor muydu, yogurt seviyorsa bence bişey olmazdi, fişini m cekmişler yoksa, kanser hastaligi cok kotu bi durum yaa, benim arkadaşimda da vardi, papatya cayi yapiyorlardi onun icin, iyi geliyormuş. " ve inanmazsin daha aklima gelmeywn bir suru sacma sapan şey.

Adam olmuş. Allah rahmet eyleyip mekanini cennet kilsin de gec. Ne diye alengirli soru sorup beynimi siker ki..

Not : Difficile - zor , facile - kolay.
Not 2 : Valla telefondan yazmaya da aliştim , artik hizli yazabiliyorum.

19 yorum:

  1. Şimdi ben de kolayın fransızcası neydi diye düşünüyorum senin yüzünden. Sabah sabah yapılır mı bu bana:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha neymiş buldun mu hihihi.. :)

      Sil
    2. :) bazen insan bildiği halde en basit şeyi bile birden sorulunca unutabiliyor gelmiyor aklına bir türlü:) Kolay ve zor, Fransızcada da aynı İtalyancada ki gibi ... Benzerler birbirlerine az biraz.

      Sil
    3. haha evet benziyorlar. :)

      Sil
    4. İnatla da sözlüğe bakmadım:-) Benziyor değil mi, bana da öyle geldi, sonra kendimden emin olamadım:-)

      Geçenlerde kendime kızdım , kızım universiteyi bitirene kadar fransızca okudun, ayıp, insan hiç mi bir şey hatırlamaz diye. Dil okulu değildi hiç biri, konuşamıyordum ama gramerim fena değildi en azından. Sonra bir parmak hesabı yaptım, yok yapamadım, yirmi üç yıl olmuş okul biteli nasıl yapiim parmak hesabı, unutmam normalmiş:-)

      Sil
    5. e haliyle :)
      valla tıpatıp ikizi desem yeridir fransızca için.
      ama sende unutmaktan kesinlikle haklısın ki. çok uzun süre geçmiş 23 yıl :)
      burdan senin yaşının ortalama 43 falan olduğunu öğrenebilrim dimi :D

      Sil
  2. İnya sahilde başına güneş geçmediğine şükret :))
    Makarna tarifinde sende bizim kek gibi öğrenmişin tarifi çok eksik var :))
    Bu ukala olanlardan her yere birer tane atarlar zaten uzak dur boşver :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. guneş gecicekti amaa :)ama oyle yapti makarnayida napim yani :)
      ukalalar heryerde var ki

      Sil
  3. iş yerini anlatma diyorum sonra başına iş açıyosun:D
    salçalı spagetti çok zormuş yapamam ben yaa ay çok kötü bir espri tamam sustum :)
    günaydınn :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anlatmazsam olmazdi ama :)
      salcali spagetti cok basit ama yaa. bi de kilonun yaptigi daha bi guzel hehe
      gunaydin gec oldu iyi akşamlar :)

      Sil
  4. Siz oralarda denize mi girmeye başladınız?
    Haksızlık bu. Ağlıyorum şu anda. :)

    Bana İtalyanca şu ne demek diye sorduklarında gözüne far tutulmuş tavşan gibi kalıyorum. Beynim duruyor. Sanki İtalyanca bilmiyor muşum gibi. Çok aptalca bir durum. :)

    Gereksiz insanları takma kafana İnya. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. giriyoruz valla yalan yok. ama iki gundur yagmur yagiyo gozun kaldi dimi :)

      italhancayida şimdi... hehe :)
      gereksiz hep..

      Sil
  5. selam:)

    Önerilerden ben yazdım bişiler^^ beklerim!

    YanıtlaSil
  6. Almanca kolay - leicht, zor - schwierig Hadi buda benden kiyak olsun blog kardesime.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehe ben bunu biliyorum zaten kii :) teşekur ederim

      Sil
  7. Spagettiye bayılırımm :D

    YanıtlaSil
  8. Ay su Kilo'nun adi neden Kilooo :D Okudukca siritiyorum :D

    Bak bi de deniz, guneslenmek yanmak falan boyle seyler yaramiza tuz basiyor bayim yapmayin soyle seylerr :D

    YanıtlaSil