22 Mart 2014 Cumartesi

Seçim savaşı

"Sinyal versene lan sığır" dedi önünde geçmekte olan beyaz doblo bi arabaya, motorsikletli birisi. Doblo sağa dönerken sinyal vermemişti ve yüzde yüz haklıydı bence.

Bizde o anda bi kafede oturmuş eski arkadaşlarla eski günlerimizi yad ediyoruz. Eski çalıştığımız yerden alamadığımız maaşlarımızı konuşuyoruz ve arkamızdan yapılan bi tek hırsızlığıız kalsaydı bari onu da mı söylemişler diye de dillendiriyoruz kendi aramızda. Kellerin siyasal açıdan baya bi bilgili olduğu bir dönemde "Bu sene Alanyada seçimi kim kazanır" sorusu gelince kesintisiz "AKP kesin alamaz" dedi. Niye diye sormaya cesaret edemedim çünkü siyaset bana göre değil. Ben siyasetten sadece seçim zamanı yapılan "Odun, Kömür" yardımından ileriye gidemediğini düşünüyorum. Manifestolarını okur onlara göre de oy veririm.

Hataylı olan Sinem de. Suriyelilere verilen haklardan bahsetmeye başladı. Hataya giren Suriyelilerin nasıl yağma yaptıklarından, kimlere satırlarla saldırdıklarından, marketlere girip herşeyi beş kuruş ödemeden alıp " Tayyip size ödesin ondan al" diyişlerini bile anlattı. Bense ağzım açık dinledim. Sonra suriyelilere bir de hak tanınmış. Türk birisiyle evlenirsen sana otuzbin lira , ev ve arsa veriyormuş devlet babacığımız. Bense "Ay ben gidip evlenirim ki sorun yok yani" diyorum. Hem salak nereye gidip evleniyosun halla hallaaaa otur oturduğun yerde.

Konu özgürlük kısıtlanmasına geldi ve verdi veriştirdi Keller. Yanımıza Kellerin tanıdığı bir kişi daha geldi. Adını bilmiyorum ama biz aynı otelde çalışırken bizim servis şoförümüzmüş. Maaşını alamayınca o da servis minibüsünü satmış. Oh ne güzel yapmış. Ben bilgisayarları satmayı düşünüyordum açıkçası.Bunun oy kullanma yöntemi de bana ilginç geldi. Oy pusulasını alıyormuş, Hepsine evet basıyormuş,Altına da öptüm sizi şekerler yazıyormuş... O oy zaten boşa gitti de.. Neyse!

Konu nihayet bana döndü de. Millet benim hakkımda konuşmaya başladı. Yok kesin MHP ye vericek, AKP ye vermezsin sen. İkisine de vermiyosan CHP ye de verebilirsin sorun yok. Yaklaşık iki saat bunların dırdırlarını dinledim. Sonra dedim ki;

"Abi ben bu sene oy kullanamıyorum, seçmen listelerinde ismim yok, listeler açıklandığında ben askerdeydim"

Dannn...

3 yorum: